Vágólapra másolva!
Teljesen mindegy, hogy az Üllői úton, vagy a Megyeri úton rendezik az ősi riválisok meccsét, a "szabadcsapatok" őrjöngése biztosra vehető. Nem volt ez másként a két együttes hét végi, újpesti randevúján sem, hiszen már jóval a kezdés előtt sebesült szurkolókról, előállításokról jöttek a hírek, s a java még hátravolt. Sajnos azonban elsősorban nem a futballból.
Forrás: MTI
Magyar rangadó rendőrökkel Fotó: MTI

Két órával a kezdés előtt a stadionban már sisakos-pajzsos, autós és motoros rendőrök egész hada tartózkodott, nem beszélve a zöld-fehér drukkereket az Újpest-Városkapu megállótól a stadionig kísérő rohamosztagosokról. Utóbbi volt a szervezett út, a két tábor "huligánjai" mobiltelefonon beszéltek meg randevút, a feneketlen utálatnak hatalmas bunyók és késelések adtak nyomatékot, az utcai harcnak pedig az előállítások vetettek véget, sokan csak hajnalban távozhattak az újpesti rendőrkapitányságról.

Aztán az utcai harcokat a lelátói csetepaté váltotta fel. Nem túlzás: elszabadult a pokol a nézőtéren. A ferencvárosi ultrák a rohamrendőröket gyalázó "Hivatalos rendbontók, gyilkosok" feliratú transzparenst feszítettek a kerítésre, mire a készenlétisek a szektorba rontva gázspray-vel kezdtek oszlatni, aminek hatására okádó, könnyező "ultrák" rohantak amerre tényleg csak láttak, később a sisakos attakra válaszul lila-székek tucatjai repültek a játéktérre, a rend csak hosszú percek múltán állt helyre, hogy aztán a túloldalon törjön ki a botrány.

Szabó végig bízott a győzelemben/sport/magyarfoci/20020915szabo.html

Történt, hogy az egykori újpesti Szűcs Lajost pénztárgépszalag-rengeteg fogadta a 16-oson belül, percekig szorgosan takarítottak is a labdaszedők, majd időközben egy üveg is a büntetőterületen belül landolt, amit a ferencvárosi kapus átadott Szabó Zsolt játékvezetőnek. A balhé akkor ért csúcspontjára, amikor Szűcs mellett egy, a rendőrség szerint is tömegoszlatásra használt hanggránát - s nem a korábban közölt petárda - robbant, és csak annyit lehetett látni, hogy a válogatott játékos elterül a földön. Ekkor úgy tűnt félbeszakad a meccs, de miután Szabó bíró tárgyalt a két csapatkapitánnyal, szerencsére Szűcs Lajos is úgy döntött, vállalja a további játékot. (Információink szerint a kapus a bal fülére egyelőre nem hall, a diagnózist azonban majd a Sportkórház orvosai állapítják meg.)

Fegyverletételhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=38881

A 3-0-ás újpesti győzelemmel véget ért rangadó után a "violatábor" éjszakába nyúlóan és önfeledten ünnepelte a győzelmet, addig az Üllői útra hazatérő ferencvárosi ultrák egy része olykor szelíden, majd kissé harsányabban vonta felelősségre a buszról lekászálódó ferencvárosi futballistákat, köztük leginkább a haszontalanul futballozó brazil Leandrót, sőt állítólag több autót is megrongáltak. Persze, itt is kénytelen volt megjelenni a rendőrség, pedig a meccset már jóval több, mint egy órája lefújták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya hivatalosan azt közölte, hogy a IV. Kerületi Rendőrkapitányságára csoportos garázdaság bűntette alapos gyanúja miatt tizenkét személy, garázdaság vétsége alapos gyanúja miatt további három személy került előállításra, akik közül egy személlyel szemben őrizetbe vételre került sor. A fenti személyekkel szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitánysága az eljárást megindította.

Hajrá lilák!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=30889Hajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900

Gyulay Zsolt, az Újpest klubigazgatója egyelőre még nem tudott pontos adatokkal szolgálni arról, hogy mekkora kár keletkezett a Megyeri úti stadionban és környékén.
"Valószínűleg hétfőn fejeződik be a kárfelmérés. Első látásra úgy tűnik, hogy a már szinte hagyományosnak tekinthető székrongáláson kívül máshol nem hagytak maguk után nyomot a huligánok. Szerencsére a felállított biztonsági kamerarendszer már működött, amint megállapítjuk, kik voltak a rendbontók, megtesszük a feljelentést ellenük" - mondta Gyulay.

A vendégdrukkerek a szombatit megelőző Újpest-FTC találkozón szintén összetörték a műanyag székeket, a kár akkor kétmillió forint volt.

Bánki József