Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Kedden két mérkőzést rendeznek a Magyar Kupában, a tét a négy közé kerülés. Az MTK toronymagas esélyesként fogadja a télen anyagilag összeomlott és teljes játékoskeretében kicserélődött Dunaferrt, ám a Ferencváros-ZTE találkozón bármelyik együttes továbbjuthat.

A bajnok zalaiak nem is titkolják, győzni mennek az Üllői útra, hiszen ez az utolsó lehetőségük a nemzetközi kupaszereplés kivívására. Illetve abban az esetben is jogot szereznének erre, ha a Fradi, vagy az MTK nyerné a kupát és a bajnokságot is, majd a Zete elcsípné a bronzérmet a pontvadászatban. Persze hasonlóan gondolkodik az Újpest, a Debrecen és a Győr is, azzal a különbséggel, hogy a debreceniek még a kupában is állnak, és szerdán a Sopront látják vendégül a Vágóhíd utcai sporttelepen.

Természetesen az Üllői úti kupacsata a negyeddöntő slágere, mindkét csapat háza táján óriási a készülődés, egyben sok a gond is. Garami József, a zöld-fehérek szakmai igazgatója az elmúlt napokban feltűnően ideges, hiszen Gyepes Gáborra egész tavasszal nem számíthat, de az is kérdéses, mikor vetheti be a sérült Gera Zoltán, Kiss György, Zováth János triót. A ZTE ellen a jelek szerint egyikük sem játszhat még, talán az Újpest elleni szombati bajnoki derbire Kiss és Gera felépül, így a hazaiak a keddi kupameccsen valószínűleg a Szűcs - Vukmir, Dragóner, Balog - Penksa, Lipcsei, Kapic, Szkukalek - Sowunmi, Tököli, Leandro kezdenek.

A bajnok ZTE együttesének vezetőedzője, Bozsik Péter mindenekelőtt Vincze Ottó makacs húzódása miatt bánatos, az őszi idény végére remek formába lendült középpályás jó esetben is csak két hét múlva léphet pályára. Szintén sérült Radu Sabo és Darko Ljubojevic, de az ő szerepeltetésükben még bízik a zalai szakvezetés. Ugyancsak örömmel konstatálták a klub háza táján, hogy a horvát Igor Budisa helyére szerződtetett belső védő, Szabó Zoltán remekül bevált, így nem kizárt, hogy Urbánnal együtt ők alkotják a védelmi centrumot az Üllői úton.

Csak a jó magaviseletűek mehetnek a Fradi-Újpestre/sport/magyarfoci/20030227csak.htmlÁtigazolási körkép/sport/magyarfoci/20030226atigazolasi.html

A ferencvárosi stadionban rákérdeztünk a napokban a sportnapilapban megjelent hírre, hogy igaz-e: a zöldek szeretnék megszerezni a Goran Vlaovicot, akinek a nyáron lejár a szerződése a görög Panathinaikosznál. Az FTC illetékesei érdeklődésünkre azt felelték, ők nem tudnak a horvát csatár esetleges érkezéséről. Ettől függetlenül a Fradinál júniusban komoly erősítéseket terveznek. Amennyiben a zöldek megnyerik a bajnokságot, de legalább az UEFA-kupában indulhatnak európai mércével mérve is klasszis futballistákat szeretnének az Üllői útra csábítani - Várszegi Gábor segítségével. Márpedig az anyagiak tekintetében ilyenkor a lejárt szerződésű labdarúgók lényegesen olcsóbban megszerezhetők.

A Magyar Kupa negyeddöntőinek programja:
kedd:
MTK - Dunaferr, Hidegkuti-stadion, 16 óra, játékvezető: Saskőy
FTC - ZTE, Üllői út, 18 óra (Sport 1), jv: Szarka
szerda:
Debrecen - Sopron, Vágóhíd utca, 14 óra, jv: Megyebíró
BKV Előre - Siófok, Sport utca, jv: Fábián

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről