Vágólapra másolva!
Michael Owen hátsérülést szenvedett az angol válogatott szerdai, Törökország elleni hazai Eb-selejtezőjén, így kérdésessé vált a játéka a Premier League szombati Manchester United-FC Liverpool rangadóján.
Forrás: EPA
Owent Rüstü kapus sem kímélte Fotó: EPA

"Csak annyit éreztem, hogy valaki beletérdel a hátamba, s aztán óriási fájdalmak kínoztak" - mondta a klasszis csatár, akit a 2-0-s szigetországi győzelemmel végződött mérkőzés 58. percében le is kellett cserélni. "Egyelőre még bizonytalan, hogy pályára léphetek-e Manchesterben."

Az angolok a játéknap egyik legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóján magabiztosan nyertek a világbajnoki bronzérmes törökök ellen Sunderlandben, s ezzel nagy lépést tettek a továbbjutás felé, hiszen várhatóan e két együttes dönti majd el az első hely sorsát, így az egymás elleni összecsapások különös jelentőséggel bírnak.

"A csoport élére kerültünk, s a továbbiakban minden csak rajtunk múlik, így azért könnyebb játszani" - mondta a házigazdák svéd szövetségi kapitánya, Sven-Göran Eriksson, akit a szombati, Liechtensteinben aratott sovány 2-0-s siker után élesen kritizált a sajtó.

Az Eb-selejtezők menet-rendje, eredmények/sport/focivilag/20020905azebselejtezok.html

A szakvezető azt is megígérte a szurkolóknak, hogy a jövőben gyakran láthatják majd az együttesben az új sztárt, a mindössze 17 esztendős Wayne Rooneyt. "Remek teljesítményt nyújtott, s bebizonyította, hogy tétmérkőzéseken sem remeg a lába. Nem látok okot arra, hogy kihagyjam a csapatból."

Az Everton tinitehetsége harmadszor - kezdőként először - kapott bizalmat a kapitánytól.