Vágólapra másolva!
Szakmai minimum, hogy hallgattassék meg a másik fél is, márpedig Tornyi Barnabás a minap az [origo]-n kemény kritikával illette a Magyar Labdarúgó Liga illetékeseit, közülük is dr. Szieben László igazgatót. A Dunaferrtől eltávolított tréner többek között azt vetette az egykori kapus, jelenleg ligadirektor szemére, hogy jogászként sincs tisztában a szabályokkal, azaz egy edzőt egyszerűen nem lehet csak úgy felfüggeszteni.

Szieben László előre jelezte: nem sportvezetőként, hanem szigorúan magánemberként kíván reagálni Tornyi Barnabás szavaira.

"Ebben az ügyben azért nem akarok a liga igazgatójaként megszólalni, mert Tornyi Barnabás a szavaival a szervezetet megtámadta, ezáltal szankcionálni is kényszerülnénk, de ezt azért sem szeretnénk, mert mindezt egy kétségbeesett ember kapkodásainak, vagdalkozásainak fogom fel" - kezdte Szieben doktor, majd így folytatta. "Arra a felvetésére, hogy jogászdoktorként nem vagyok tisztában a liga szabályaival, azt válaszolom, lényegesen jobban tisztában vagyok, mint Tornyi a rá vonatkozókkal. Tartózkodnék a személyeskedésektől, de azért arra kíváncsi lennék, tudná-e sorjázni, milyen tehetségeket nevelt azoknál a csapatoknál, ahol megfordult, vagy esetleg a kiugró eredményeit.

Ráadásul, aki összességében 200 millió forintos követeléssel búcsúzott idő előtt az utolsó hat klubjától, annak illene elgondolkodnia azon, hogy ne csupán a kommunikációs képességeit csillogtassa. Arról nem is szólva, hogy az a sportvezető, aki előre felveszi az évi juttatások egy részét aláíráspénzként, sportszakmai és gazdasági szempontból sem a legjobb partner. Csak halkan jegyzem meg, a liga mint hivatal, csak a hozzá beérkezett beadványokkal foglalkozhat, márpedig Tornyitól semmi ilyen nem érkezett, csupán a médián keresztül jó néhány ízetlen megjegyzés a részéről.

Ahogy hallom, például Gróf Andrással, a Dunaferr technikai vezetőjével való barátságom - ami egyébként még ifista korunktól datálható - szintén csípte a szemét Tornyinak, de megnyugtathatom, egykori futballistaként szinte valamennyi profiligás csapatnál akadnak barátaim. Ez azonban nem jelent elfogultságot, bármennyire szerette volna ezt így beállítani Tornyi. Ugyancsak ő mondta, hogy három-négy csapatnál még el tudná képzelni, hogy idehaza munkát vállaljon, ami azért sem lep meg, mert éppen ennyi klub van, ahol még nem fordult meg. Lehet, hogy ez nem is valósul meg, mivel tudomásom szerint, ahol munkát vállalt, nem voltak vele elégedettek. Ugyanakkor hangsúlyozom, ezt nem a liga igazgatójaként, hanem magánemberként mondom, némiképpen jelezve, azért kellően képben vagyok a sportág történéseit illetően."

Bánki József