Vágólapra másolva!
Amennyiben a Primera Division hátralévő három fordulóját megnyeri a Real Sociedad labdarúgócsapata, úgy megnyeri a bajnokságot. Ehhez a baszk együttesnek először a Valenciát kellene legyőznie, utána pedig a Celta Vigo és az Atletico Madrid lesz az ellenfél. Barcelonában közben felütötte fejét a Van Nistelrooy-láz.

A spanyol Primera Divisionban három fordulóval a vége előtt még semmi sem dőlt el. A bajnoki cím sorsa gyakorlatilag a Real Sociedad kezében van, a baszk együttes még a Valencia, a Celta Vigo és az Atletico Madrid ellen játszik, s ha mindhárom mérkőzését megnyeri, akkor bajnok lesz. Ám ez rendkívül nehéz feladatnak ígérkezik. A Sociedad idén még nem kapott ki hazai pályán, 12 győztes és 5 döntetlent érő találkozó után fogadja a BL-helyre hajtó Valenciát. A hazai együttesben nincsen sérült vagy eltiltott, a vendégeknél Angulo és Curro Torres hiányát megérezheti az együttes. Pláne, ha még Carew kisebb sérülése azt jelentené, a norvég támadó sem léphet pályára.

Bármi is lesz a találkozó végeredménye, a Real Madrid és a Celta Vigo összecsapása ugyanúgy sorsdöntő jelentőségű lehet. A királyi csapat a bajnoki címre hajt, hátránya egy pont a Sociedaddal szemben, s miután felépült sérüléséből Makelele is, a lehető legjobb összeállításban próbálhatnak szerencsét. Vigóban mindenki egészséges, a nagy kérdés a csapat a Villareal vagy esetleg a Deportivo elleni formáját veszi elő. Előbbitől 5-0-ra kaptak ki, utóbbit 3-0-ra verték.

Amennyiben a Celta kikapna, a Valencia pedig nyerne, úgy a két csapat helyet cserélhetne a 4-5. helyen, ami fontos, hiszen a Bajnokok Ligájában az első két helyezett automatikusan, a 3-4. helyen végző pedig selejtezővel indulhatna.

Ebben a zónában tartózkodik a Deportivo is, amely az Atletico Madriddal meccsel. Javier Irureta csapata a harmadik helynél már nehezen végezhet lejjebb, nagy hajrával viszont beleszólhat még az érmek harcába. Így aztán hazai pályán valószínűleg nem hagyja veszni a három pontot.

Ami a kiesés elleni harcot illeti: matematikailag még a tökutolsó Rayo Vallecano is bennmaradhat, de aki erre fogad egy bukmékerirodában, elég komoly oddsokkal találja magát szembe. A legkisebb madridi csapat sorsa Mallorca szigetén pecsételődhet meg végleg.

Barcelonában közben egymást túllicitálva próbál előnyt kovácsolni a két elnökjelölt, a közös mindegyikükben, hogy bejelentették, ha megválasztják őket, megpróbálják a lehetetlent, s szerződtetik a Manchester United holland klasszis csatárát, Ruud Van Nistelrooyt.

"Beszéltünk már Ruud ügynökével, s úgy látjuk, a csatár hajlana arra, hogy segítsen ismét felvirágoztatni a Barcelonát" - mondta Josep Martinez-Rovira. Vetélytársa, Jodi Majo arra büszke, hogy ő vette fel először a kapcsolatot a támadóval. "Ügynöke szerint Ruud addig nem dönt, amíg nem dől el, ki lesz az elnök. Szeretné ő is tisztán látni a jövőjét."