Vágólapra másolva!
Kiütéses vereséget mért a listavezető Arsenal a kiesés ellen küzdő Leeds Unitedre az angol labdarúgó Premiership 34. fordulójának nyitó mérkőzésén.

Az Arsenal szempontjából nehezebb mérkőzésre számított a közvélemény a Leeds United ellen, hiszen csődközelbe került vendégcsapatnak minden pontra égető szüksége van a bentmaradáshoz, ráadásul az utóbbi találkozóira ugyancsak összeszedte magát, utoljára a 30. fordulóban kapott ki. Arséne Wenger csapata azonban még egyáltalán nem kapott ki ebben a bajnokságban, és elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nem ezen a péntek estén fog megszakadni az Ágyúsok sorozata.

Míg ugyanis a Leeds még helyzetig sem jutott el a Highburyben, az éllovas könnyed játékkal is sorra érte el góljait, elsősorban Thierry Henry jóvoltából, aki először a szezonban négyszer talált az ellenfél hálójába - egyszer estében, egyszer panenkásan, de a többi gól is megállta a helyét látványosság tekintetében.

Az Arsenal már csak az évszázad legnagyobb formahanyatlásával tudja elveszíteni a bajnokságot, a Leedsre azonban még izgalmas küzdelem vár a kiesés ellen.

Premiership, 34. forduló:
Arsenal - Leeds United 5-0 (3-0)
gól: Pires (7.), Henry (27., 33. - tizenegyesből, 50., 67.)

Premiership: dobogósok a kiesőjelöltek ellen/sport/focivilag/20040416azosi.html?pIdx=1