Vágólapra másolva!
Pünkösd hétvégéjén a SPORT1 televízió jóvoltából egy igazi sportos-zenés futballünneppel hivatalosan is megnyitott a balatoni üdülőszezon. A vasárnapi siófoki programsorozatban már a délelőtti sztárparádé is remek előjelnek bizonyult a SZÚR előtt. A médiabajnokságban ugyanis a végül ezüstérmet szerzett SZTÁR Sport csapatát erősítette Nyilasi Tibor, Törőcsik András és Mucha József, továbbá mindhárom egykori válogatott labdarúgó fiai is, majd a színészek-újságírók derbi legjobbjának Eperjes Károlyt választották meg a remek hangulatú futballnap végén.

A kispályás labdarúgó-tornát egyébként a médiaválogatott nyerte, az ezüstérmet a SZTÁR Sport, a bronzot pedig az ALOHA csapata vehette át. A 15 VIP-csapat közül a Médiaválogatott végzett az élen, ami nem csoda, hiszen két egykori NB I-es játékost, Goran Kopunovicsot és Rakonczai Imrét is soraiban tudhatott.

Pikantériában viszont a SZTÁR Sport csapata vitte a prímet: az együttest erősítette ugyanis Nyilasi Tibor, Törőcsik András és Mucha József, no meg a három egykori kiváló válogatott futballista fiai, és bizony említettek nagymértékben járultak hozzá a sikerhez, az ezüstérem megszerzéséhez. Mellesleg 20 év után szerepelt egy csapatban a nevük a hajdani menőknek, igaz, ezúttal már ifjabb Nyilasi Tibor, Törőcsik Attila és Mucha Bálint vitte az ügyet - ügyesen.
.
A nap csúcspontja a hagyományos fő mérkőzés, a SZÚR volt, amelyet zenészek kontra humoristák kétszer húszperces derbije vezette be, a kezdőrúgást pedig a már említett Nyilasi-Törőcsik duó végezte el dörgő taps közepette. A muzsikusoknál pályára lépett többek között Hevesi Tamás, Várkonyi Attila, a TNT duója és Harsányi Levente, a másik oldalt Farkasházi Tivadar, Maksa Zoltán, Nagy Bandó András mellett Zombori Sándor és Várhidi Péter is erősítette.

A színész-újságíró örökrangadók hagyományát tavaly élesztette újjá a SPORT1 fesztivál. Ősszel 4-4-es döntetlen született Siófokon, így természetes, hogy az idei SZÚR-on mindkét fél a győzelemre tört. A színészeknél a régi motoros Eperjes Károly és Nemcsák Ferenc mellett szerelést húzott Barabás Kis Zoltán, Varga Miklós, s az együttesnek hathatós segítséget jelentett (az első gólt szerző) ökölvívó olimpiai és világbajnok Kovács "Kokó" Istán vendégjátéka is. A derbi legjobbjának a sokak által modernkori színészkirálynak tartott Eperjes Károly bizonyult.

Bánki József