Vágólapra másolva!
Bodnár László két gólt is szerzett a - Bodor Boldizsárt nélkülöző - Roda Kerkrade színeiben a vendég Groningen elleni 5-1-re megnyert holland bajnoki mérkőzésen. A magyar játékos a 38. és az 52. percben volt eredményes, a hazaiak a 22. perctől emberelőnyben voltak Roorda kiállítása miatt.

Fehér Csaba csapata, az éllovas PSV Eindhoven - a magyar középpályás nélkül - szintén magabiztos győzelmet aratott, miután 4-0-ra nyert a Graafschap otthonában. A Babos Gábort is foglalkoztató Feyenoord hazai pályán 2-1-re nyert a NEC Nijmegen ellen. A magyar kapus ezúttal nem kapott játéklehetőséget az UEFA-kupában a Ferencvárossal azonos csoportban szereplő csapatban.

A sérüléssel bajlódó Pető Tamás nélkül felálló NAC Breda idegenben 0-0-t játszott a Roosendaal együttesével. Az Ajax még pénteken 2-1-re diadalmaskodott Waalwijkban.

A bajnokságban a PSV öt ponttal vezet a meglepetésre második AZ Alkmaar előtt, míg a favoritnak tartott, ám idén többször is botló Ajax, Feyenoord duó 10, illetve 11 ponttal van elmaradva az éllovastól. Petőék a 8., Bodnárék a 9. helyet foglalják el.

Holland bajnokság, 15. forduló:
RKC Waalwijk - Ajax Amsterdam 1-2
Roosendaal - NAC Breda 0-0
Roda Kerkrade - Groningen 5-1
Graafschap - PSV Eindhoven 0-4
Twente Enschede - Den Bosch 4-0
AZ Alkmaar - Den Haag 2-0
Vitesse Arnhem - Utrecht 2-1
Feyenoord - NEC Nijmegen 2-1
Willem II Tilburg - Heerenveen 2-2

Az élcsoport:
1. PSV Eindhoven 41 pont
2. AZ Alkmaar 36
3. Ajax Amsterdam 31
4. Feyenoord 30
... 8. NAC Breda 24
9. Roda 20.

[origo]/(MTI)