Vágólapra másolva!
A nyáron Rotterdamba szerződött Babos Gábor a holland labdarúgó-bajnokság augusztusi kezdetétől egészen november közepéig kezdőként lépett pályára a Feyenoord együttesében, ám a Groningen ellen 2-1-re elveszített november 21-ei találkozó óta nem szavazott neki bizalmat Ruud Gullit vezetőedző. Illetve ahogy az egykori remek holland játékos fogalmazott: Gábornak egy kis pihenésre van szüksége. Babos az új évre visszanyerte formáját és Gullit bizalmát is, hiszen a tréner elmondása szerint a Vitesse elleni hó közepi nyitányon már a magyar hálóőr nevével fog kezdődni a Feyenoord összeállítása.

A Groningen elleni, hazai pályán elbukott összecsapást követő négy bajnokin Patrick Lodewijks védte a sztárgárda kapuját, ám nem sok sikerrel, hiszen összesen 8 gólt kapott ezeken a meccseken, a Feyenoord pedig mindössze egy győzelemre volt képes.

A kapuscsere - és első mellőzése - után Babos rendkívül sportszerűen azt nyilatkozta, hogy a Heerenveen elleni bekapott gólok (a vendégek 0-2-ről egyenlítettek) nem Lodewijks, hanem a gyenge védelem számlájára írandók. Harmincesztendős válogatott játékosunk azonnal jelezte, hogy természetesen nem adja fel az egyes posztért zajló küzdelmet és nincs is megsértődve, ám kissé váratlanul érte, hogy 4 és fél éves hollandiai karrierje során először egészségesként a kispadra szorult (hangsúlyozandó: a Feyenoord azért jóval nevesebb csapat, mint Babos korábbi klubja, a NAC Breda).

A Feyenoord egyébiránt idén nem hozza a várt eredményeket, hisz az még hagyján, hogy - 31 ponttal - negyedik helyen áll a bajnokságban, de az éllovasokkal szembeni 11 pontos hátránya szinte ledolgozhatatlannak tűnik. A riválisok mind jobban állnak a Gullit-csapatnál (az Ajax 37 ponttal harmadik, a PSV 42-vel második), ráadásul jelenleg - óriási meglepetésre - jobb gólkülönbségének köszönhetően az AZ Alkmaar vezeti az Eredivisie tabelláját.

Forrás: MTI
De Telegraaf


"November tájékán volt egy pár szerencsétlen megmozdulása a kapuban, amit nem könnyen fogadott el a közönség, és a sajtó is egyre kritikusabb lett vele szemben. De most már itt az idő, hogy újra bízzam benne!" - szögezte le a tréner.

Babost még november elején élőben láthatták a magyar drukkerek is: a kapus végig a pályán volt a Feyenoord Ferencváros elleni (1-1) UEFA-kupa-találkozóján. A magyar csapat - László Csaba FTC-edző szerint éppen a Puskás-stadionban rendezett meccs miatt - elbúcsúzott a sorozattól, a hollandok viszont az A csoport győzteseként várhatták a sorsolást. A Feyenoord a 16 közé jutásért, február közepén a portugál Sporting Lisszabonnak fog nekifeszülni - vélhetően Babos Gáborral a kapujában.

jp