Vágólapra másolva!
Thierry Henry, az angol bajnoki címvédő Arsenal francia futballsztárja az Európa legjobb góllövőjének járó Aranycipő első számú várományosa az idén is.

A tavalyi elsőségének megvédésére készülő - bár hosszadalmas sérülése miatt találatainak számát szaporítani egyelőre képtelen - csatár eddig 25-ször volt eredményes klubszínekben, azaz 50 pontnál jár. Így 6 ponttal előzi meg a rangsorban a nürnbergi Marek Mintalt (22 gól), illetve nyolccal a barcelonai Samuel Eto'o-t és a római Vincenzo Montellát (21-21).

A több neves sportlap, közte az olasz La Gazzetta dello Sport által létrehozott "lábbelis" kitüntetés odaítélésénél az öt élligában - Angliában, Spanyolországban, Olaszországban, Németországban és Franciaországban - szerzett találatok két, míg az "egyéb" bajnokságokban elértek egy pontot érnek. Ennek a rendszernek köszönhető, hogy a már befejeződött walesi pontvadászat gólkirálya, Marc-Lloyd Williams 33 találata ellenére csak a 13. a listán. Az Arany Ászok Liga legeredményesebb futballistája, a pápai Tomas Medved 12 gólnál tart.