Vágólapra másolva!
A múlt héten természetesen a világbajnoki selejtezők voltak középpontban: a kvalifikációs sorozat a hajrájába érkezett, és a 32 résztvevőből immár 24 kiléte eldőlt. A hét végén Afrikából öt, Európából hat, Dél-Amerikából kettő, a CONCACAF-zónából pedig egy csapat biztosította be a helyét a jövő évi viadalon, így aztán álomcsapatunk is a selejtezők legjobbjaiból került ki.
Shay Given (Írország): Az ír válogatott a Cipruson aratott győzelmével megőrizte esélyét a világbajnokságra való kijutásra, de a három pont megszerzése nem volt egyszerű. Az írek ugyan gyorsan vezetést szereztek, de a hátralévő időben kapusuknak, Givennek több bravúrra is szüksége volt - a hálóőr még egy tizenegyest is védett.
Michael Gravgaard (Dánia): Morten Olsen együttese számára az utolsó esély volt a görögök elleni rangadó, és a koppenhágai találkozón a házigazdák meg is szerezték a győzelmet, így még mindig versenyben vannak a vébészereplésért. A mindent eldöntő találatot a védő Graavgard szerezte, aki csak a sok sérülés miatt került be a csapatba, de meghálálta a bizalmat.Robert Kovac (Horvátország): A magyar válogatott csoportjának rangadóján a horvát válogatott jóvátette a máltai botlását, és a svédek elleni győzelemmel bebiztosította helyét a jövő évi vébén. Noha a háromkoronásoktól hiányzott a legnagyobb ász, Ibrahimovic, a horvát lapok szerint a hazai védelemnek így is akadt dolga, és az újságok szerint a mérkőzés legjobbja a középhátvéd Robert Kovac volt, aki 8,5-ös osztályzatot kapott.Barry Opdam (Hollandia): Az Oranje idegenben harcolta ki a világbajnoki részvételt azzal, hogy legyőzte a cseh válogatottat. Ugyan eleinte a házigazdáknak is voltak helyzeteik, de a holland csapat többé-kevésbé kézben tartotta a meccset, ami a védelmet dicséri - a középhátvéd Opdam pedig a másik kapu előtt is jeleskedett, hiszen gólt szerzett.Ludovic Magnin (Svájc): A helvétek jó szokásukhoz híven megint döntetlent játszottak a csoportrangadón, így aztán még mindig jó esélyük van arra, hogy kijussanak a vébére. A franciák elleni találkozó viszonylag kiegyensúlyozott volt, a svájciak védelme nem sok lehetőséget adott a galloknak, végül pedig a balhátvéd Magninnak sikerült egyenlítenie.
Kanga Akale (Elefántcsontpart): Afrikában a 3. csoportban volt a legtöbb izgalom, és az elefántcsontpartiak hálát mondhatnak Egyiptomnak a vébészereplésért. Persze az Elefántok is megtették a magukét, idegenben verték 3-1-re Szudánt, és az Auxerre-ben légióskodó jobbszélső kezdte meg a gólgyártást.Sulley Muntari (Ghána): A ghánai válogatottnak a múltban is rengeteg kiváló játékosa volt, de a válogatott sohasem tudott kijutni a vébére - ami most végre összejött a gárdának. Ghánáak ehhez a Zöldfoki-szigeteket kellett legyőznie idegenben, ami nem okozott problémát, és a 4-0-s diadalból az Udinesében légióskodó középpályás két góllal vette ki a részét.Peter Hlinka (Szlovákia): Északi szomszédunk az észtek ellen a vártnál nehezebben nyert, de végül hozta a kötelezőt, így aztán a szerdai, oroszok elleni találkozótól függ a sorsa. A baltiak ellen a Rapid Wien védekező középpályása volt a megmentő, a focista pályafutása első gólját szerezte a címeres mezben.Ryan Giggs (Wales): A walesi válogatott az utóbbi időben nem szerepelt valami fényesen, ám most az északírek elleni presztízsmeccsen idegenben sikerült nyernie - köszönhetően elsősorban Giggs remeklésének. A bal oldali középpályás előbb adott egy gólpasszt, majd miután a hazaiak kétgólos hátrányból is kiegyenlítettek, egy szabadrúgásból elért találattal megszerezte a győzelmet csapatának.
Francisco Fonseca (Mexikó): Az El Tri számára nem volt különösebb tétje a Guatemala elleni összecsapásnak, de a mexikóiak ennek ellenére nem lazsálták le a meccset, amely Fonseca jutalomjátéka lett. A támadó a második félidőben egymaga négy gólt ért el, így aztán nagy szerepe volt abban, hogy csapata 5-2-es győzelmet aratott.Fernando Torres (Spanyolország): A hispánoknak mindenképpen nyerniük kellett Belgiumban ahhoz, hogy versenyben maradjanak a vébészereplésért, de sokáig úgy tűnt, hogy nem bírnak a Vörös Ördgökkel. A második félidőben azonban Torres megrázta magát, és pár perc alatt kétszer is betalált, ami elég volt a győzelemhez.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.