Vágólapra másolva!
Nem zártak jó fordulót a madridi csapatok a Primera Divisiónban ezen a hétvégén, a Real Madrid a Barcelonától kapott nagy pofont a Bernabéu-stadionban, a Getafe nem bírt az Osasunával, az Atlético pedig a Celta Vigótól szenvedett 2-1-es vereséget. A harmadik helyre fellépő Celtához hasonlóan odahaza gyűjtötte be a három pontot az Espanyol és a Málaga, míg a Valencia, a Deportivo, és az Alavés idegenben vitézkedett. 

Leo Franco hibája kellett ahhoz, hogy vezetést szerezzen a Celta Vigo, az Atlético Madrid kapusa rossz kifutással Baianót hozta helyzetbe, a galíciaiak brazil gólvadásza pedig megszerezte a vezetést.

A Celta második góljáról már nem tehetett Leo Franco, Canobbio 25 méterről lőtte szét a felső sarkot szabadrúgásból. Ugyan Antonio López fejese visszahozta a madridi reményeket, de ennél többre nem futotta a vendégeknek.

Cádizban két piros lap és egy szabadrúgásgól színesítette a meccset, előbbiből jutott mindkét gárdának, a gólt azonban Vicente révén a Valencia szerezte. Az Athletic Bilbao nem tud kijönni a gödörből, ezúttal az Alavés elleni baszk derbit bukta el.

Nené már a 6. percben előnyhöz juttatta az újoncot, a másik oldalon Urzaiz a 14. percben csak kapufáig jutott. A hajrában Yeste büntetőt hibázott, a 90. percben Bodipo pedig eldöntötte a három pont sorsát.

Primera División, 12. forduló:
Athletic Bilbao - Alavés 0-2 (0-1)
gól: Nené (6.), Bodipo (90.)

Cádiz - Valencia 0-1 (0-0)
gól: Vicente (81.)
piros lap: Oli (78.), illetve Marchena (65.)

Espanyol - Real Mallorca 2-0 (2-0)
gól: Tamudo (39., 11-esből), Luis García (41.)
piros lap: Doni (86., Mallorca)

Málaga - Real Sociedad 3-1 (0-0)
gól:
César Navas (62.), Antonio Hidalgo (74.), Edgar (77.), illetve De Paula (80.)

Celta Vigo - Atlético Madrid 2-1 (1-0)
gól: Baiano (26.), Canobbio (53.), illetve Antonio López (63.)

Racing Santander - Deportivo La Coruna 0-3 (0-1)
gól: Neru (17., öngól), Moratón (53., öngól), Taborda (73.)