Vágólapra másolva!
Az FC Fehérvár hivatalos honlapja szerint visszatér Székesfehérvárra a Videoton egykori válogatott labdarúgója, Disztl László. A legutóbbi idényben Móron dolgozó trénert a klub elöljárói az utánpótláscsapatok vezetőjévé nevezték ki.

"A hír igaz, hétfőn tárgyaltam a klub vezetőivel, így dr. Szieben Lászlóval, a többségi tulajdonos Clavis Consulting Kft. igazgatójával és Gál Lászlóval, a Fehérvár FC Kft. ügyvezetőjével. A részletekről szóban már megállapodtunk, míg a szerződést napokon belül az aláírásunkkal is szentesítjük. Megállapodásunk értelmében az utánpótlás-korosztály szakmai vezetője, továbbá az ifjúsági csapat edzője leszek a továbbiakban" - nyilatkozta a Fejér megyei Hírlapnak a 43 éves edző, aki a belgiumi szakedzői diplomája mellett, a magyarországi A licences képesítéssel is rendelkezik.

Disztl László 1962-ben született Baján, 1980 és 1987 között a Videoton labdarúgója volt, majd két évet a Budapesti Honvédban eltöltve szerződött a belga FC Bruges együtteséhez. Öt belgiumi esztendő után 1994-ben tért vissza a Videotonhoz, ám a következő évben egy súlyos sérülés véget vetett pályafutásának.

Játékospályafutása során kétszer szerzett magyar és kétszer belga bajnoki címet, mindkét országban volt kupagyőztes is. A Videotonnal 1984-85-ben UEFA-kupa-döntőt játszott, míg a Bruges színeiben a Bajnokok Ligájában szerepelt.

Edzőként 1997-ben a Videotonnál, 1999-2000-ben Zalaegerszegen dolgozott, legutóbb az NB III-as Mór trénere volt.