Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Kedden nyolc mérkőzéssel megkezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2005-2006-ös szezonja. Az első játéknap legérdekesebb találkozójának a Real Madrid lyoni vendégjátéka ígérkezik, hiszen a nyári átigazolási szezonban ismét nagyon megerősödött spanyol gárda az elmúlt szezonban negyeddöntős francia bajnok otthonában lép pályára. Juhász Roland a Chelsea ellen mutatkozhat be új csapatában, a belga Anderlechtben. Minden összecsapás 20.45-kor kezdődik.

Az első forduló keddi párosítása:
E csoport:
AC Milan (olasz) - Fenerbahce (török)
PSV Eindhoven (holland) - Schalke 04 (német)

F csoport:
Olympique Lyon (francia) - Real Madrid (spanyol) (tv: Viasat3, élő)
Olimpiakosz (görög) - Rosenborg (norvég)

G csoport:
Chelsea (angol) - Anderlecht (belga)
Real Betis (spanyol) - Liverpool (angol) (tv: Viasat3, felvételről)

H csoport:
Glasgow Rangers
(skót) - FC Porto (portugál)
Artmedia Bratislava (szlovák) - Internazionale (olasz)

Az E csoportban az elmúlt szezonban döntős - ott azonban drámai körülmények között elbukott - AC Milan a török Fenerbahcét látja vendégül. Christoph Daum együttese a statisztikák alapján rendkívül "kellemes" ellenfél lehet a milánóiak számára, hiszen a Fener eddig még egyszer sem tudott pontot szerezni Olaszországban, ráadásul legutóbbi hat idegenbeli BL-találkozóján 19 gólt kapott.

Carlo Ancelotti a Siena elleni 3-1-re megnyert hétvégi bajnoki mérkőzésen több kulcsjátékosát is pihentette: Cafú, Kaká és Gennaro Gattuso is csak csereként lépett pályára. A piros-feketéknél először szerepelhet tétmérkőzésen Christian Vieri, aki a bajnokságban eltiltását töltötte, így várhatón Alberto Gilardino helyett ő lesz Andrij Sevcsenko párja a csatársorban.

A csoport másik mérkőzésén a holland PSV Eindhoven - amely az előző kiírásban éppen a milánóiak ellenében búcsúzott az elődöntőben - a német Schalke 04-et látja vendégül. Guus Hiddink együtteséből a nyáron három meghatározó futballista távozott: Mark van Bommel az FC Barcelona, Park Dzsi Szung a Manchester United, Li Jung Pjo pedig a Tottenham Hotspur együtteséhez igazolt. A vendégek egyetlen hiányzója a német válogatott Gerald Asamoah lesz, aki Bayer Leverkusen elleni szombati bajnokin szenvedett térdsérülést, így előreláthatóan két hónapig kényszerül a partvonal mellé.

Az F csoportban a Real Madrid az Olympique Lyon otthonába látogat, és nem elképzelhetetlen, hogy a galaktikusoknak már az első összecsapásukon meg kell szenvedniük, hiszen a szombati, a Celta Vigo ellen 3-2-re elveszített hazai bajnokin ismét bebizonyosodott, hogy a védelemben továbbra is komoly problémák vannak. A hazaiaknál mindenki az Cruzeirótól igazolt Fredre figyel, aki bemutatkozásként az AS Monaco elleni rangadón rögtön két góllal debütált, és el is döntötte a találkozót.

Már az első fordulóban születhet egy rekord is, hiszen Raúl, a spanyolok válogatott támadója 49 találattal holtversenyben áll a BEK-, illetve BL-örökranglista élén a legendás Alfredo Di Stefanóval, így ha gólt szerez, akkor egyeduralkodó lehet a legrangosabb európai kupasorozatban. A kvartett másik mérkőzésén a görög Olimpiakosz a norvég Rosenborgot fogadja.

Nem vár könnyű feladat a címvédő FC Liverpool csapatára, ugyanis a spanyol Real Betis otthonába látogat. A sevillaiak hazai pályán veszélyesek lehetnek, míg a vendégek egyelőre nem mutatnak túl meggyőző formát, hiszen a Premier League-ben három mérkőzés alatt mindössze egyszer volt eredményes a csapat, igaz, gólt még nem kapott.

A G csoport másik találkozóján a végső sikerre is esélyesnek tartott Chelsea - amelyet az előző kiírásban éppen a Liverpool búcsúztatott a negyeddöntőben - a belga RSC Anderlechtet fogadja. A vendégeknél először léphet pályára az MTK-tól szerződtetett Juhász Roland, aki a hétvégi bajnokin csak a cserepadon kapott helyet.

A H jelű kvartettben a tavalyi győztes FC Porto a Glasgow Rangers otthonában vendégeskedik, míg az Internazionale Pozsonyban az Artmedia ellen javíthatja ki szombati bajnoki fiaskóját.

Mindent egy helyen az Eb-ről