Vágólapra másolva!
Jegybevételének megduplázására számít az új stadion átadásával az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Arsenal vezetősége. A 60 ezer fő befogadására alkalmas aréna 2006-os átadását követően évente 70 millió font (25,4 milliárd forint) értékben tervez belépőket eladni a fővárosi klub.

Az AFP francia hírügynökség szerint, amennyiben ez az elképzelés valóra válik, az Arsenal lesz e tekintetben a világon a legeredményesebb, vélhetően megelőzi a mostanáig éllovas Manchester Unitedet, amely tavaly 61,2 millió fontos (22,2 milliárd forint) bevételre tett szert az Old Trafford 67 ezer helyére szóló jegyek, illetve bérletek értékesítéséből.

A londoni egyesület jelenlegi stadionjában, a Highburyben 38500 néző követheti figyelemmel a mérkőzéseket. Belépők eladásából tavaly 33 millió font (11,9 milliárd forint) folyt be.

Az Ashburton Grove-on épülő új arénában az átlagosnál drágábbak lesznek a jegyek, de a csapat elöljárói nem tartanak attól, hogy üresen maradnak a helyek, sőt úgy vélik, már a szezon kezdete előtt szinte biztossá válik a mindenkori telt ház.