Vágólapra másolva!
A Gödöllő nyerte a futsal Magyar Kupát, miután a sportág "sztárújonca" a szentesi döntőben - 5-1-es félidőt követően - 7-5-re legyőzte a címvédő Colorspectrum Aramis együttesét. A találkozó legjobbja a triplázó Tóth Szabolcs volt. A Bikák duplán örülhetnek, hiszen a héten vették át a vezetést az NB I-ben is, így jó esélyük van a duplázásra idén.

Futsal Magyar Kupa, döntő:
Gödöllői Futsal Klub - Colorspectrum Aramis 7-5 (5-1)
Szentes, dr. Papp László Sportcsarnok, 600 néző
v.: Berta László, Török Károly, Ifj. Kormányos Gábor, Rischák Károly
Gödöllő: Tóth Gy. - Tóth Sz., Baranyai, Lódi, Madarász. Csere: Szente, Takó, Gyurcsányi, Berkes, Simonyi, Jackes, Ács. Edző: Kis János.
Aramis: Komáromi - Frank T., Szabó Z., Nagy G., Camin. Csere: Csernai, Kőrösi, Sivák, Mészáros, Ugrai, Mersich, Magyar. Edző: Soós Ferenc
gól: Tóth Sz. (3), Szente, Takó, Baranyai, Madarász, illetve Csernai (2), Frank T., Szabó Z., Camin
sárga lap: Berkes

Szép számú szurkolósereg érkezett Gödöllőről és Budafokról is Szentesre, a 2005-2006. évi futsal Magyar Kupa döntőjére. Még egy perc sem telt el, és máris megszerezte a vezetést a címvédő Aramis, Frank Tamás találatával (0-1).

Ezután a budafokiak visszaálltak a kapujuk elé, és ellentámadásokkal próbálták meg feltörni az esélyesebbnek tartott Gödöllő védelmét. Kevés lehetőségük akadt erre, de ami volt, azt Szabó Zoltán elkapkodta. Nem tudták tartani a labdát a zöld-feketék, így várható volt, hogy előbb-utóbb egyenlíteni fognak Tóth Szabolcsék. Ez a kilencedik percben meg is történt, ekkor Szente Tamás talált be Komáromi János kapujába (1-1).

Ettől kezdve belejöttek Kis János tanítványai. Előbb Takó Csaba, majd Tóth Szabolcs és Baranyai Pál, végül egy 10 méteres büntetőből ismét Tóth Szabolcs talált be a kapuba (5-1). Ez volt a félidei eredmény is, és úgy látszott kívülről, hogy eldőlt a kupa sorsa.

A második játékrészben viszont az Aramis mindent egy lapra feltéve rohamozott, és ennek meg is lett az eredménye: a 23. percben már csak két gól volt a hátránya a címvédőnek (5-3). Ebben a félidőben sokkal gyorsabb lett a játék, bár igaz, ez némi pontatlansággal párosult mindkét csapatnál, de így az összecsapás már jobban hasonlított egy kupadöntőre, mint a kissé álmos első 20 perc.

Rákapcsoltak ismét a gödöllőiek, és két gólt szerezve ismét tetemesre nőtt előnyük (7-3). Soós edző kapusát mezőnyjátékosra cserélte, de már ez sem segített. A becsületesen küzdő Aramis még két gólt szerzett (7-5) a végén (Camin, Csernai), de ez csak az eredmény szépítésére volt elég ezen az estén.

A Gödöllői Futsal Klub első kupagyőzelme megérdemelt, a Bikák mindenben felülmúlták ellenfelüket. A kapuban Tóth Gyula ismét parádés védések sorozatát mutatta be, Tóth Szabolcs, ha lenne ilyen, a meccs MVP-je lehetne, Lódi Tamás, Baranyai Pál és Madarász János hozta a tőle megszokott magas színvonalú játékot.

A gödöllőiek második sorát Szente Tamás remekül fogta össze, bár Gyurcsányi Zsolt mintha ezen az estén egy kicsit halványabb lett volna a tőle megszokottól. Az Aramis csapatából mindössze a duplázó Csernait lehet kiemelni.