Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Dinamo Kijev elleni BL-mérkőzésen a Real Madridban a saját nevelésű Álvaro Mejía játszott a védelem jobb oldalán, és jól megoldotta a feladatot, de Fabio Capello a jelek szerint januárban mindenképpen szeretne még igazolni valakit a posztra. Úgy tűnik, hogy a királyi gárdának két komoly kiszemeltje van: Daniel Alves (Sevilla FC) és Jonathan Zebina (Real Madrid).

A madridiaknál már a szezon elején is furcsa volt a helyzet a jobbhátvéd posztján, mivel Capello eleinte Míchel Salgadót favorizálta, Cicinhóról pedig kijelentette, hogy inkább a középpályán venné számításba, mivel védőmunkáját nem tartja megfelelőnek. Ennek megfelelően az első két fordulóban Salgado volt a csapat jobbhátvédje, ám az ő sérülése után mégis csak Cicinhót vetette be a védelem jobb oldalán a talján mester - pedig megtehette volna, hogy a középhátvéd Sergio Ramost tolja ki, elvégre ő korábbi klubjában, a Sevilla FC-ben, illetve a válogatottban is szerepelt ezen a poszton.

Cicinho azonban csak három mérkőzésen játszhatott a kezdő tizenegyben, mert a Real Betis ellen súlyos sérülést szenvedett. Capello Sevillában Raúl Bravót küldte be a helyére, ami váratlan húzás volt, hiszen ő eddig csak bal- vagy középhátvédként játszott, majd a Dinamo Kijev ellen Álvaro Mejía volt a csapat jobbhátvédje. A hírek szerint Salgado hamarosan felépülhet, de ezzel együtt a tréner számára nem megnyugtató, hogy csak egyetlen vérbeli jobbhátvéd van a keretben, így nagy a valószínűsége, hogy a januári átigazolási időszakban a Real erre a posztra igazol valakit - már csak azért is, mert könnyen lehet: Cicinho ebben a szezonban már nem is játszhat.

Ugyanakkor a királyi gárda nincsen könnyű helyzetben abból a szempontból, hogy csak nagyon kevés olyan focista van, aki megfelel a klub által támasztott követelményeknek. Az új szerzeménynek ugyanis nem csak klasszis jobbhátvédnek kell lennie, aki megüti a Real Madrid szintjét, de az is fontos, hogy ne olyan csapatból érkezzen, amely az ősszel a BL-ben szerepelt - ez esetben ugyanis a királyi gárda tavasszal nem vethetné be ebben a sorozatban.

Így aztán tulajdonképpen két olyan futballista akad, aki komolyan szóba jöhet: a Sevilla FC brazil labdarúgója, Daniel Alves, illetve a Juventus FC francia játékosa, Jonathan Zebina. Ami Alvest illeti, róla mindenki biztosra vette, hogy a nyáron elhagyja a sevillaiakat, valószínűleg még maga az andalúziai klub is, hiszen megvette a posztjára a német Andreas Hinkelt a VfB Stuttgarttól.

A Liverpool FC-vel azonban nem sikerült megegyezni, így Alves maradt, az európai Szuperkupa döntőjében még a mezőny legjobbjának is megválasztották, és azóta is rendszeresen játszik klubjában - a nyáron megvett Hinkel pedig kispados. A brazilt szerződése 2011-ig köti a Sevillához, ám a hírek szerint menedzsere, José Rodríguez Baster a napokban kezdte meg a tárgyalásokat a klubbal arról, hogy kicsit javítsanak a kontraktusban szereplő kondíciókon. A Sevilla az UEFA-kupában indul, így aztán egy januári klubváltás esetén Alves a BL-ben pályára léphetne.

Zebina kapcsán megkerülhetetlen Capello személye, az olasz trénernek ugyanis nagy kedvence a francia bekk. Ő igazolta le 2001-ben az AS Roma edzőjeként, majd Torinóba is magával vitte - amiért rengeteg kritikát kapott, de tény, hogy a Roma és a Juve is bajnok lett Zebinával a soraiban. A gall bekk jelenleg a Serie B-ben szerepel a Zebrákkal, az európai kupákban pedig nem érdekelt, ráadásul vételára is sokkal kisebb lenne, mint Alvesé, így aztán neki nagyobb az esélye arra, hogy januárban a Real Madridba szerződjön.

Mindent egy helyen az Eb-ről