Vágólapra másolva!
Mind Fernando Torres, mind Cesc Fabregas sokat ér klubjának, ugyanis mindkét labdarúgóval hosszútávú szerződést kötött jelenlegi kenyéradója. Torresszel 2009-is hosszabbított az Atlético Madrid, míg Fabregas nyolc évre szóló kontraktust kötött az Arsenallal.

Fernando Torres további egy évvel, 2009-ig meghosszabbítja szerződését a spanyol Atlético Madrid labdarúgócsapatával. "Ez a klub és a szurkolók számára is egy nagyon fontos nap, hiszen Fernando sokkal több, mint egy játékos a sok közül. Nálunk nevelkedett, s az utóbbi években védjegyévé vált a csapatunknak" - kommentálta a hírt internetes oldalán az Atlético.

A válogatott csatár 11 éves korától a fővárosi klub tagja, amelynek színeiben 2001 májusában rúgta első felnőtt bajnoki gólját. Az utóbbi négy szezonban pedig mindig a csapat házi gólkirálya volt.

A 22 éves kora ellenére már 37-szeres spanyol válogatott sztárt évek óta csábítják más klubok is, az idei világbajnokság után többek között az olasz Internazionale és az angol Manchester United volt kérői között, ám ő ezúttal is nemet mondott az ajánlatokra. A hosszabbítás ünnepélyes aláírására szeptember 19-én kerül sor.

A spanyol Cesc Fabregas nyolc évre szóló szerződéshosszabbításról állapodott meg az angol Arsenal labdarúgócsapatával. "Minden feltételben megegyeztünk és a jövő héten aláírom a megállapodást" - mondta a fiatal válogatott középpályás.

Arsene Wenger, a londoni klub francia edzője nem leplezte örömét az alku megkötése után, kiemelve: különösen az teszi boldoggá, hogy Fabregas annak ellenére maradt, hogy a Real Madrid is szerette volna őt megszerezni.

"Azt hiszem, ezzel is jelezte, hogy nagyra tartja klubunkat - mondta elégedetten a tréner. - Kevés játékos kap ilyen hosszú szerződést egy csapatnál, ám ő még csupán 19 éves, és a szerződés lejártakor is csupán 27 lesz."

A világ élvonalába a legutóbbi szezonban mutatott teljesítményével berobbant középpályás a legutóbbi szezonban a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt együttesével és a nemzeti csapat színeiben játszott a németországi világbajnokságon is, igaz, utóbbin kevés sikerben volt része, mivel a spanyol válogatott már a nyolcaddöntőben elvérzett.