Vágólapra másolva!
A listavezető Schalke 04 egy góllal nyert a VfB Stuttgart ellen, a címvédő Bayern München viszont ugyanilyen különbséggel kikapott az Eintracht Frankfurttól a labdarúgó Bundesliga 26. fordulójában. A Bayern a 78. percben kapott góllal szenvedett vereséget Frankfurtban, és már kilenc pont a hátránya az élen álló Schalke mögött. A Hamburg ellen hazai pályán gól nélküli döntetlent játszó Hannoverben Huszti Szabolcs végig a pályán volt.

Forrás: [origo] Nézzen gólokat a Bundesligából!

A Bayern Münchenhez kapcsolódó hír, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi vizsgálatot indított a csapat két játékosa, Oliver Kahn és Lúcio ellen, akik állítólag sportszerűtlenül viselkedtek a március 7-ei, Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést követő doppingvizsgálaton.

Az UEFA ezzel kapcsolatos közleményében az áll, hogy a kapus és a brazil védő "megszegte a jó viselkedés alapszabályait". Markus Hörwick, a müncheni klub sajtószóvivője szombat este úgy nyilatkozott, hogy a véletlenszerű sorsolás egymásután negyedik alkalommal jelölte ki egyik mintaadóként Kahnt a bajorok Bajnokok Ligája-meccse után.

Hörwick szerint a hálóőr mindenben követte az UEFA doppingellenőrének utasításait, vizeletmintát azonban csak két óra elteltével tudott produkálni, pont akkor, amikor a doppingellenőr nem tartózkodott a helyiségben.

"Az UEFA ellenőre közölte, hogy így Oliver mintáját nem tudja elfogadni, mert az nem tekinthető szabályosnak" - mondta Hörwick. "Hogy utána mi történt, illetve mi a gond Lucióval, arról nincsenek információim." Az ügyet jövő csütörtökön tárgyalják. A bajor gárda 2-1-re megnyerte a müncheni találkozót, és ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ahol az AC Milan lesz az ellenfele.

Bundesliga, 26. forduló:
Schalke 04 - VfB Stuttgart 1-0 (0-0)
gól: Krstajic (76.)

VfL Wolfsburg - VfL Bochum 3-1 (2-0)
gól: Boakye (21.), Madlung (26.), Marcelinho (83.), illetve Gekasz (66.)

Hannover 96 - Hamburger SV 0-0

Eintracht Frankfurt - Bayern München 1-0 (0-0)
gól: Preuss (78.)

Alemannia Aachen - Arminia Bielefeld 2-0 (0-0)
gól: Schlaudraff (71.), Reghecampf (76., 11-esből)

Borussia Dortmund - 1. FC Nürnberg 0-0

vasárnap játsszák:
Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 17 ó
Werder Bremen - FSV Mainz 17.