Vágólapra másolva!
Az osztrák labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen kikapott Bécsben a skótoktól, így negyedik idei találkozóján is nyeretlen maradt. A mérkőzés nagy vesztese azonban nem csupán a hazai csapat volt, a legkeményebben Andreas Ivanschitz járt, akit saját szurkolói kergettek őrületbe.

Eredmény, barátságos mérkőzés:
Ausztria - Skócia 0-1 (0-0)
Bécs, Hanappi-stadion, 30 ezer néző
v.: Szabó Zsolt
Ausztria: Payer - Standfest, Hiden, Patocka (Prodl, 89.), Fuchs (Katzer, 74.) - Ivanschitz, Aufhauser (Sariyar, 74.), Saumel, Leitgeb - Linz, Haas (Kuljic, 60.)
Skócia: McGregor (Gordon, 47.) - Alexander (Hutton, 71.), Weir (Hartley, 47.), Caldwell, Naysmith - Maloney (Adam, 67.), Fletcher, Ferguson, McCulloch (Dailly, 47.) - O'Connor (McManus, 87.), Boyd
gól: O'Connor (59.)

A skótok elleni barátságos összecsapást a Hanappi-stadionba vitték az osztrákok, a Rapid-szurkolók azonban két ok miatt sem örültek ennek. Azt még csak-csak elviselték a szövetség képviselői, hogy a lelátón megjelent az "ÖFB: Im Hanappi nur Rapid!" trapszparens, amely hevenyészett fordításban is azt jelenti, a stadion csak a Rapidé.

Ám a drukkerek kipécézték maguknak Andreas Ivanschitzet is, a középpályás ugyanis 1998 és 2006 között a Rapidot erősítette, majd Salzburgba igazolt, ahonnan végül a görög Panathinaikoszban kötött ki.

Forrás: EPA

A klubváltást azonban a Rapid-fanatikusok árulásként értelmezték, így nemcsak transzparensen üzenték meg "júdásnak", hogy hagyja el a bécsi kerületet ("Judaschitz raus aus Hütteldorf"), hanem minden labdaérintését hangos füttyszó és pfújolás kísérte.

"Nem ismerek még egy olyan országot, ahol egy megtörténhetne. Ez terror!" - szörnyülködött Friedrich Stickler, az osztrák szövetség elnöke.

"Szeretnék gratulálni Alex McLeish kollégámnak és a skót válogatottnak a győzelemhez. Sokkal érettebben és jobban játszottak nálunk, s miután megszerezték a vezetést teljesen átvették az irányítást" - nyilatkozta a meccset követő sajtótájékoztatón Josef Hickersberger, osztrák szövetségi kapitány.

"Összességében elégedett vagyok a látottakkal, sok helyzetet alakítottunk ki, s nyertünk" - fogalmazott Alex McLeish, a skótok szakvezetője. "Elöl Garry O'Connor és Kris Boyd remekül játszott, a mutatott teljesítménnyel nyugodtan utazhatunk el a Feröer-szigetekre."