Vágólapra másolva!
Kemény szavakkal illette az olasz sajtó a Puskás Ferenc-stadionban szerdán a magyaroktól 3-1-es vereséget szenvedő világbajnok labdarúgó-válogatottat. A média leginkább attól tart, hogy Roberto Donadoni együttese nem tud kellőképpen felkészülni a franciák elleni, szeptember 9-én esedékes Európa-bajnoki selejtezőre.

Forrás: [origo] Nézze meg a mérkőzés összefoglalóját!

A magyar csapatból a lapok általában Gera Zoltán teljesítményét emelik ki, míg a squadra azzurrából véleményük szerint egyedül Gianluigi Buffon nyújtott elfogadható teljesítményt, az aranylabdás Fabio Cannavaro kritikán alul játszott.

Il Messaggero: "Micsoda katasztrófa, Magyarország megalázott bennünket!"

La Stampa: "Félhetünk Franciaország előtt!"

La Gazzetta dello Sport: "Olaszország! Riadó! Magyarország átgázolt rajtunk. Toni csak árnyéka volt önmagának, Cannavaro betlizett. A franciák ellen teljesen más felfogásban kell játszani."

Corriere dello Sport: "Csúf kilátások a franciák elleni selejtező előtt."

La Repubblica: "Olaszországot megalázták Budapesten. Három gólt kaptunk egy nagyon elszánt magyar csapattól, igaz, a felkészülésben még nem tartunk ott, ahol kellene."

Corriere della Sera: "Keserű nyárvég Donadoni kékjeinek, Magyarország megvert minket 3-1-re"

A lap egyébként osztályzatai során a legjobb értékelést (7) Gianluigi Buffonnak adta, kiemelve, hogy csapata legjobbjaként súlyos vereségtől mentette meg Olaszországot, hiszen nagyot védett Leandro és Feczesin helyzeténél is. A leggyengébb, 4,5-ös osztályzat Cannavaro neve mellé került...

Forrás: MTI

Cannavaro ezúttal eltörpült a magyarok mellett

Eurosport.it: "Barátságos meccs - Mekkora égés!"

calcio.com: "Kiábrándult Olaszország, kiábrándult Donadoni: Kevés dolognak örülhetünk"

Il Giornale: "A nyári formában játszó Olaszország újra naggyá tette Magyarországot."