Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson, a Manchester United, valamint Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője szerint is Fabio Capello lenne az ideális szakember az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

"Jó ideje ismerem Fabiót, igazi erős személyiség, ha valamit elképzel, azt végig is viszi. Nyerő típus, pont ilyen emberre lenne szüksége Angliának" - nyilatkozta Wenger.

Hasonló véleményen volt a Vörös Ördögök skót trénere is: "Egy szövetségi kapitánynak megfelelő tapasztalatokkal és karakterrel kell rendelkeznie. Capellóban minden megvan, ami kell" - mondta Ferguson.

Az angol kispadról novemberben kellett távoznia Steve McClarennek, miután a válogatott nem jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra. Ezt követően sokáig mindenki Jose Mourinhót, a Chelsea volt trénert tartotta a legesélyesebbnek a posztra, ám a portugál szakember hétfőn kijelentette, hogy nem akar szövetségi kapitány lenni.

Capello még rögtön McClaren menesztése után jelezte, hogy érdekelné a pozíció, és a BBC internetes oldalának értesülései szerint kedden kora este megérkezett Londonba, hogy megkezdje a tárgyalásokat az Angol Labdarúgó Szövetséggel (FA). Sajtóértesülések szerint valószínűsíthető, hogy a felek 48 órán belül meg is egyeznek.

"Szeretném megerősíteni, hogy megkezdődtek a tárgyalások Fabio Capello, valamint Sir Trevor Brooking és Brian Barwick között, amelyek rendkívül pozitívak voltak" - közölte Adrian Bevington az FA szóvivője. Brooking az FA igazgatója, míg Barwick a testület főigazgatója.