Vágólapra másolva!
Az angol bajnokságban már az utolsó játéknapra került sor, Német- és Spanyolországban pedig két fordulót is játszottak, volt tehát miből válogatni. A kapusposzt kivételével most is mindegyik játékos gólt ért el, sőt, hárman háromszor is eredményesek voltak a tárgyalt időszakban.

Kapus:
Grégory Coupet (francia, Olympique Lyon): A lyoni együttes a múlt héten közelebb került a duplázáshoz, hiszen a francia kupában bejutott a fináléba, és a bajnokságban is nyerni tudott. A csapat egyik mérkőzésen sem kapott gólt, és Coupet elsősorban az utóbbi, AS Nancy elleni találkozón remekelt - a L'Équipe-től nyolcast kapott.

Hátvédek:
Javi Venta (spanyol, Villarreal CF): A Sárga Tengeralattjáró mindkét bajnokiját megnyerte a múlt héten, és ezzel megszerezte az ezüstérmet a Primera Divisiónban, ami a klub történetének legjobb eredménye. Az együttes mind a két mérkőzést megúszta kapott gól nélkül, ami a védelmet dicséri, és a jobbhátvéd Javi Venta az RCD Espanyol ellen be is talált.

Mladen Krstajic (szerb, FC Schalke 04): A gelsenkircheniek továbbra is versenyben állnak az ezüstéremért a Bundesligában, hiszen mind a két múlt heti bajnokijukat megnyerték. A Királykékek a két találkozón egyetlen gólt sem kaptak, és a védők mindkétszer gólt ért el - Krstajicé az Eintracht Frankfurt ellen három pontot ért.

Christian Panucci (olasz, AS Roma): A Farkasok kihasználták az FC Internazionale botlását, és az Atalanta legyőzésével még közelebb kerültek a Serie A listavezetőjéhez. A római együttes első gólját Panucci érte el, aki a megszokottól eltérően ezúttal középhátvédként volt kénytelen játszani, de ezt a feladatot is tökéletesen oldotta meg.

Joleon Lescott (angol, Everton FC): A liverpooli gárdának győzelemre volt szüksége a Premier League utolsó fordulójában ahhoz, hogy megszerezze az UEFA-kupa-indulást érő ötödik helyet, és a Toffees be is gyűjtötte a három pontot a Newcastle United ellen, és az egyik gólt az ezúttal a védelem bal oldalán szerepelt Lescott érte el - akinek ez már a nyolcadik találata volt a pontvadászatban!

Középpályások:
Huszin Hardzsa (marokkói, Siena): A sienaiakra elméletileg az áldozat szerepköre várt volna a Giuseppe Meazza-stadionban az FC Internazionale ellen, de a kiscsapat nagy meglepetésre pontot rabolt Milánóban. A mérkőzés legjobba a gárda középpályása, Hardzsa volt, aki góljával egykori klubjának is nagy szolgálatot tett - korábban ugyanis az AS Romában is megfordult.

Federico Fazio (argentin, Sevilla FC): Az andalúziai együttes kései hajrájával nem biztos, hogy odaér a BL-t érő helyekre a spanyol bajnokságban, de a nemzetközi indulást már biztosan kiharcolta. A múlt héten mind a két bajnokiját megnyerte a csapat, pedig a közvetlen rivális Racing Santander és a városi ellenfél Real Betis várt a csapatra, és a középhátvédből védekező középpályássá avanzsált Fazio a két meccsen háromszor volt eredményes.

Marek Hamsik (szlovák, Napoli): A nápolyi együttes számára már csak a presztízs volt a tét az AC Milan elleni bajnokin, de a délolaszok számára egy északi csapat elleni győzelemnél nincs fontosabb - és ez a rossonerók BL-indulásába kerülhet. A mérkőzésen a hazaiak középpályása, Hamsik ellenállhatatlanul játszott, és gólt is szerzett.

Stiven Rivic (horvát, Energie Cottbus): Fél távnál valószínűleg csak nagyon kevesen fogadtak volna arra, hogy a cottbusi együttes bennmarad a Bundesligában, de a klub tavasszal minden várakozást felülmúlva szerepelt, és az utolsó fordulót már nyugodtan várhatja. A múlt heti két játéknapon négy pontot szerzett a csapat, és Rivic mind a két összecsapáson eredményes volt.

Forrás: Getty Images

Rivic a góljai mellett a Cottbus bennmaradásának is örülhetett

Csatárok:
David Villa (spanyol, Valencia CF): A spanyol sztárklubot meglegyintette a kiesés szele, de a múlt heti két mérkőzésen szerzett hat pont megnyugtathatta a drukkereket: a csapat a következő szezonban is az élvonalban szerepel majd. A hét végi, Levante UD elleni helyi rangadó Villa jutalomjátékát hozta, a csatár mesterhármast vágott, ezzel alighanem tovább növelte amúgy is meglehetősen borsos vételárát.

Afonso Alves (brazil, Middlesbrough FC): A Boro drukkereinek nem sok örömük volt ebben a szezonban, de az utolsó forduló legalább jól sikerült a számukra, hiszen kedvenceik gólzáporos győzelmet arattak a Manchester City ellen. A 8-1-es diadalból a januárban rekordösszegért megvett csatár, Afonso Alves mesterhármassal vette ki a részét, és ezzel megduplázta a szezonban elért góljainak számát.