Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett a Hannover Leverkusenben a német labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának nyitányán. Huszti Szabolcs az első 45 percben volt a pályán a vendégeknél.

Nem finomkodott a Leverkusen, egyből nekiesett a Hannovernek, Renato Augusto már a harmadik percben megugrasztotta Enkét, a Hannover kapusát. 120 másodperc múlva már a hálóból szedhette ki a labdát a vendégek portása, Schlaudraff vesztett labdát a saját térfelén, Rolfes kényszerítőzött egyet Helmesszel, majd a kifutó Enke mellett a bal alsóba gurított (1-0).

Az első húsz perc végén egy gyönyörű támadás végén a gyógyszergyáriak kigurigázták a Hannover hátsó alakzatát, a focisuli végén Helmes a tizenegyespontnál érkezett, és a léc alá helyezett (2-0). A folytatásban is egykapuztak a hazaiak, Castro beadása a lécen csattant, aztán egy újabb pazar támadás végén csak azért nem lett 3-0 az eredmény, mert Vidal lesen állt.

A szünetben Dieter Hecking lehozta Huszti Szabolcsot, így a magyar középpályás kívülről volt szemtanúja annak, ahogy újabb két gólt kap csapata, mindkétszer Helmes volt az elkövető, aki előbb egy pompásan kijátszott akció, majd Barnetta beadása után talált a kapuba, teljessé téve a mesterhármast. A Hannover tragikus játékáról mindent elmond, hogy a lefújás pillanatában vezette az első olyan támadást, amely kaput eltaláló lövéssel zárult.

Bundesliga, 5. forduló:
Bayer Leverkusen - Hannover 96 4-0 (2-0)
gól:
Rolfes (5.), Helmes (19., 59., 66.)

Mindent egy helyen az Eb-ről