Vágólapra másolva!
Nagy csatára kényszerítette az Everton a Chelsea együttesét az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első összecsapásán, végül a tíz emberrel játszó hazaiak egy szerencsés öngóllal kiharcolták a 2-1-es győzelmet.

Eredmény, Ligakupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Chelsea - Everton 2-1 (1-0)
Stamford Bridge, 41 178 néző
v.: Peter Walton
Chelsea: Hilario - Belletti, Alex, Carvalho, Bridge - Wright-Phillips, Mikel Obi, Ballack, Malouda (Ben-Haim, 90.) - J. Cole (Sidwell, 61.), Pizarro (Ferreira, 83.)
Everton: Howard - Hibbert, Yobo, Jagielka, Lescott - Cahill, P. Neville, Carsley , McFadden - Johnson , Yakubu (Anichebe, 89.)
gól: Wright-Phillips (27.), Lescott (öngól, 92.), illetve Yakubu (64.)
piros lap: Mikel (56., Chelsea)

A 26. percben szerzett vezetést a Chelsea. Florent Malouda átadását Shaun Wright-Phillips 15 méterről hihetetlen pontossággal csavarta el a hosszú, bal sarok felé, a labda a kapufáról vágódott a kapuba (1-0).

Két perccel később növelhette volna előnyét a hazai együttes. Joe Cole lépett ki a védők közül, ám a kaputól Jagielka akasztotta, így a támadó már csak Howard kapusba tudta lőni a labdát. Peter Walton játékvezető visszafújta az akciót, a szabadrúgást pedig Ballack bombázta a bal kapufa mellé.

A második félidő elején a nagy fölényben futballozó Chelsea megfogyatkozott: az 56. percben Jon Mikel Obi érthetetlen módon nyújtott lábbal elkaszálta Phil Neville-t - jogosan villant a piros lap.

Ennek ellenére az 59. percben újabb Chelsea-lehetőség maradt ki. Wright-Phillips ugyan eladta a labdát, de azon nyomban vissza is szerezte McFaddentől, s parádésan ugratta ki Pizarrót. A csatár 18 méterről futtából lőtt, Tim Howard elvetődve fogta a jobb sarokra tartó labdát.

A 64. percben egyenlített az Everton. McFadden balról ívelt középre szabadrúgást, Hilario elképesztő rosszul mozdult ki, s csak a levegőt találta el, a lecsorgó labdát Yakubu 10 méterről, félfordulattal a jobb felső sarokba bikázta (1-1).

Öt perc múlva ismét az Everton villant, ezúttal Yakubu passzából McFadden az alapvonalig szlalomozott, s balról úgy lőtt, hogy a szöget rosszul záró Hilario mellett a labda a bal kapufát eltalálva pattant a mezőnybe.

Amikor már mindenki azt hitte, döntetlennel ér véget az összecsapás, akkor ismét Wright-Phillips villant, aki a védő hátára ugorva gyakorlatilag öngólra kényszerítette Lescott-tot (2-1).

A másik elődöntőre, az Arsenal-Tottenham összecsapásra szerdán, 20.45-ös kezdéssel kerül sor.

A visszavágókat január 22-én és 23-án rendezik.