Vágólapra másolva!
A Bayern Münchennél egyértelműen a Luca Toni-Miroslav Klose csatárduó számít az első számú választásnak a támadó részlegben, pedig a bajorok keretében ott van a német válogatott futballista, Lukas Podolski is, aki nem elégedett a helyzetével a csapaton belül.

Márpedig Podolskinak a jelek szerint januártól újabb vetélytársa lesz a csatársorban, hiszen a Bayern szinte biztosan kölcsönveszi a Los Angeles Galaxy amerikai futballistáját, Landon Donovant, aki az elmúlt héten a bajorokkal edzett, és teljesítményével meggyőzte Jürgen Klinsmannt arról, hogy érdemes őt leigazolni.

Az amerikai futballista számára nem lesz ismeretlen a Bundesliga, hiszen a 2004-2005-ös idényben már szerepelt a Bayer Leverkusenben, azonban akkor nem sikerült neki az áttörés Németországban: mindössze hét bajnokin lépett pályára, és rövid idő után visszatért az USA-ba.

Hazájában azonban hatalmas sztárnak számít, és minden idők egyik legjobb amerikai focistájának tartják: öt alkalommal választották meg az MLS legjobbjának, idén ő lett az észak-amerikai profi liga gólkirálya 20 találattal, és a válogatottban már 35 gólt ért el - ami rekordnak számít.

Donovan most abban bízik, hogy végre Európában is sikerült bizonyítania: Klinsmann szerint a Bayern keretéből éppen egy olyan típusú támadó hiányzott, mint az amerikai focista, aki hivatalosan januárban csatlakozik a müncheniekhez.

A TSG Hoffenheim magyar balhátvédjét, Lőw Zsoltot az Eintracht Frankfurttal hozták kapcsolatba. A Hertha BSC német válogatott védőjét, Arne Friedrichet a Juventus figyeli.

A Borussia Mönchengladbach szélsőjét, Marko Marint a Borussia Dortmund és a Schalke 04 is szeretné megszerezni. A Zenit Szankt-Petyerszburg török csatárát, Fatih Tekkét a Werder Bremen szemelte ki.

A Stade Rennes középpályása, Bruno Cheyrou 2010-ig meghosszabbította szerződését. Angol lapok szerint a Hannover '96 magyar középpályása, Huszti Szabolcs iránt a Bolton Wanderers érdeklődik.

Az Internazionale francia középpályása, Olivier Dacourt januárban kölcsönbe a Bolognához kerül. Az Olympique Marseille a Standard Liege amerikai középhátvédjével, Oguchu Onyewuval erősítene.

www.infosport-focivilag.hu