Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája szinte kirakatnak számít az olyan futballisták számára, akik nem a topligákban szerepelnek: elég egy-két jó mérkőzés, és máris megnő az érdeklődés. Így járt az ukrán Sahtar Donyeck fiatal középhátvédje, Dmitro Csihrinszkij is, aki ugyan még csak 22 esztendős, de már évek óta alapember klubjában, sőt csapatkapitány-helyettesnek számít, miközben a válogatottban is rendszeresen pályára lép.

Csapata a Bajnokok Ligájában ugyan nem jutott be a legjobb 16 közé (harmadik helyen végzett csoportjában az FC Barcelona és a Sporting mögött), de a középhátvéd teljesítményére nem lehetett panasz, és a héten a Barca ellen is remekül futballozott.

Ezen a találkozón egyébként a hírek szerint menedzserek egész sora figyelte árgus szemekkel Csihrinszkij játékát: kapcsolatba hozták többek között a spanyol Deportivóval, valamint az angol Newcastle Uniteddel és Liverpoollal is.

Csihrinszkij azt nyilatkozta az egyik ukrán lapnak, hogy legszívesebben Angliában folytatná pályafutását, és azt is elárulta, hogy ügynöke már két, Premier League-ben szereplő klubbal is felvette a kapcsolatot. Lapértesülések szerint a Newcastle-ról és a Liverpoolról van szó: a Szarkák már régóta szeretnék megerősíteni védelmüket, a Vörösöknél pedig Daniel Agger távozása esetén lehet szükség egy középső védőre.

További átigazolási hírek:
A Bayern München új szerződést ajánlott holland középpályásának, Mark van Bommelnek, akinek eredeti kontraktusa a nyáron jár le. A VfL Wolfsburg bal oldali középpályása, Marcel Schäfer 2012-ig aláírt klubjához.

A Werder Bremen portugál támadója, Hugo Almeida iránt a Real Betis érdeklődik. Az Aalborg védőjét, Michael Jakobsont az Everton és a Newcastle United is figyeli.

A Deportivo veterán jobbhátvédjét, Manuel Pablót az Atlético Madrid vinné. A Fiorentina a másodosztályú Brescia csatárával, Andrea Caracciolóval erősítene.

www.infosport-focivilag.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről