Vágólapra másolva!
Az Arsenal ebben a szezonban eddig elmarad a várakozástól, hiszen az Ágyúsok jelenleg csak az ötödik helyen állnak a Premier League-ben, és hátrányuk öt pont a negyedik Chelsea-vel szemben. Márpedig az első négy közé kerülés létfontosságú a londoniak számára, akik aligha engedhetik meg maguknak, hogy lemaradjanak a Bajnokok Ligájáról.

Az angol lapok hetek óta arról írnak, ha Arsene Wenger együttese nem harcolja ki a BL-ben való részvételt, akkor legjobbjainak egy része biztosan elhagyja a klubot, és az egyik legnagyobb vérveszteség a csapat számára a holland csatár, Robin van Persie távozása lenne.

A támadó ugyanis ebben a szezonban végre úgy futballozik, amire a tehetsége predesztinálja: a bajnokságban máris kilenc gólnál tart - az előző idényben összesen 11 találatig jutott. Az angol Daily Mirror információi alapján azonban Van Persie elégedetlen a klub játékospolitikájával, arról nem is beszélve, hogy az egyesület szerződéshosszabbításai ajánlatát sem fogadta el.

A csatár kontraktusa 2011-ig érvényes, és a focista az új szerződésben fizetésemelést szeretne, ám míg az Arsenal "csak" heti 73 ezer eurót ajánlott neki, addig ő közel 90 ezret szeretne kapni. Mindez kapóra jöhet az Internazionalénak, amelynek portugál mestere, José Mourinho szívesen látná a holland focistát a csapatában, és az utóbbi időben megfigyelőket küldött miatta az Arsenal meccseire.

A West Ham United középpályása, Scott Parker 2013-ig meghosszabbította szerződését. A Grenoble fiatal, tehetséges középpályása, Sofiane Feghouli az Olympique Marseille-be tart.

A Juventus állítólag 30 millió eurót ajánlott a Valenciának David Silváért. A Manchester United hamarosan új szerződést ajánlhat fiatal középhátvédjének, Johnny Evansnek.

www.infosport-focivilag.hu