Vágólapra másolva!
Nincsen könnyű helyzete annak a fiatal csatárnak, aki be akar kerülni az FC Barcelona kezdő tizenegyébe, hiszen a katalánoknál három világklasszis, Lionel Messi, Samuel Eto'o és Thierry Henry alkotja a támadósort, ráadásul mindhárman bombaformában futballoznak ebben a szezonban. Így aztán az együttes tehetséges támadójának, Bojan Krkicnek az idény során nem jutott túl sok játéklehetőség, a szerb származású, ám spanyol korosztályos válogatott futballista a Primera Divisiónban mindössze egyszer volt kezdő, többnyire csak a mérkőzések utolsó negyedórájára állhatott be - már amikor egyáltalán beállhatott, mert például a legutóbbi két mérkőzésen végig a kispadon ült.

A mindössze 18 esztendős Krkicet midezek ellenére hatalmas tehetséges tartják, és ennek megfelelően a téli átigazolási szezonban több csapat is bejelentkezett érte. A spanyol sportnapilap, az El Mundo Deportivo értesülései szerint a csatárt vitte volna a német listavezető Hoffenheim, a francia Olympique Marseille, illetve a holland Ajax Amsterdam is, és az újság úgy tudja, hogy a Barcelona bele is ment volna egy féléves kölcsönszerződésbe. Krkic azonban inkább úgy döntött, hogy marad a Barcában, pedig nem akármilyen csapatokhoz kerülhetett volna, amelyekben bizonyára több játéklehetőséget is kapna.

További átigazolási hírek
A Cagliari argentin csatára, Joaquín Larrivey kölcsönbe a Vélez Sarsfieldhez került. Az FC Barcelona az FC Porto portugál középhátvédjét, Bruno Alvest figyeli. Az Olympique Marseille érdeklődik a spanyol másodosztályban szereplő Real Sociedad balhátvédje, Xabi Castillo iránt. A Palermo csatára, Fabrizio Miccoli hamarosan meghosszabbíthatja szerződését. A Fulham kiszemeltje a másodosztályú Norwich City középpályása, Sammy Clingan. A Bayern München a Girondins Bordeaux középpályásával, Yoann Gourcuffal hozták kapcsolatba.

www.infosport-focivilag.hu