Vágólapra másolva!
Hatvan millió euróért vásárolná meg az angol Chelsea labdarúgócsapata az AC Milan brazil szélsőjét, Alexandre Patót - írja a Gazzetta dello Sport hétfői száma.

A 19 esztendős tehetséget a napilap információi szerint nagyon szeretné Londonba csábítani a Kékek új edzője, Carlo Ancelotti, aki épp a milánói klubtól szerződött Angliába.

Adriano Galliani, az olasz egyesület alelnöke azonban cáfolta ezeket a híreket, és azt mondta: ennél jobb ajánlatokat is kaptak már Patóra, és azokat is elutasították.

Ancelotti június elején kijelentette: szeretné a Chelsea-ben látni korábbi játékosai közül az olasz Andrea Pirlót, valamint Patót. Utóbbi megvásárlására a londoniak akkor még "csak" 38 millió eurót ajánlottak, a Milannál azonban úgy nyilatkoztak: miután a brazil Kaká a Real Madridhoz szerződött, nem kívánnak túladni további meghatározó játékosaikon.

Kaká 67 millió euróért igazolt a spanyol elitklubhoz, ezzel a valaha volt harmadik legdrágább játékos lett Cristiano Ronaldo (93 millió) és Zinedine Zidane (75 millió) után.