Vágólapra másolva!
A Manchester City 100 millió eurót ajánlott az AC Milannak Kakáért, az olasz futballklub brazil játékmesteréért.

Olaszországi sajtójelentések szerint az angol klub több vezetője, így Gary Cook főigazgató járt ez ügyben a lombard fővárosban, s tárgyalt a rossonerók irányítóival. Úgy tudni, hogy a City mielőbb vinné Kakát, aki iránt régóta érdeklődik, s nem ez az első megkeresés átigazolása ügyében.

A La Gazzetta dello Sport szerint a brazil játékosnak öt esztendőre szóló szerződést kínálnak, évi 15 millió eurós fizetés mellett. Az újság hozzátette: a manchesteriek nagyon derűlátóak, olyannyira, hogy reményeik szerint Kaká már a január 28-i bajnokin a City szerelésében fut ki a pályára a Newcastle United ellen.

Hivatalos megegyezésről azonban nincs hír, és állítólag Silvio Berlusconi, a családja tulajdonában levő AC Milan volt elnöke, a jelenlegi olasz kormányfő változatlanul "érinthetetlennek" tekinti a brazil játékmestert, bár friss nyilatkozatában teljességgel nem zárta ki a klubcsere lehetőségét.

"Kaká? Remélem, nem átigazolható és marad a Milanban" - fogalmazott Berlusconi. A miniszterelnök által irányított Mediaset vállalat honlapja később azt közölte, hogy Kaká nem hagyja el a milánóiakat.

"Máskor is visszautasítottam már fontos ajánlatokat. Az a célom, hogy egy napon a Milan csapatkapitánya legyek. Tudom, hogy a rangsorban előttem áll Paolo Maldini és Massimo Ambrosini, de utánuk esetleg... Itt szeretnék megöregedni."

Diogo Kotscho, a középpályás ügynöke úgy nyilatkozott a Sky Sports tévéadónak, hogy ügyfele csak akkor igazolna a szigetországiakhoz, ha azok további sztárokat tudnának szerződtetni. A Manchester City a 20 csapatos Premier League-ben jelenleg a 15.