Vágólapra másolva!
A gyengébb szezonkezdet után az AC Milan kezdi összekapni magát, a legjobb bizonyíték erre a Real Madrid idegenbeli legyőzése a Bajnokok Ligájában. A találkozón az olaszok brazil támadója, Alexandre Pato kétszer is betalált. A fiatal játékos biztos benne, hogy a Milan hamarosan ismét régi fényében ragyog majd.

- Hogyan foglalná össze a Real Madrid elleni győzelmet?
- Az biztos, hogy rendkívül különleges estét éltünk át a Bernabéu stadionban. Az elmúlt hetek nehéz időszakaiban is mindig mondtuk, hogy hamarosan fordul a kocka, ez a diadal remek válasz a kritikusainknak.

- A szezon eddig eseményeiről mi a véleménye?
- A vereségek és a pontvesztések kicsit elvették a kedvünket, de a csapaton belüli hangulat sohasem volt olyan rossz, mint sokan gondolták. Mindig is hittünk saját magunkban, személy szerint én végig optimista maradtam.

- Hogyan tudta megőrizni az önbizalmát, miközben a csapaton és az edzőn, Leonardón egyre nagyobb volt a nyomás?
- A keretünk tele van igazi bajnokokkal, olyan futballistákkal, akik még mindig ambiciózusak maradtak. Az olyan sztárok, mint Alessandro Nesta, Massimo Ambrosini, Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf vagy Filippo Inzaghi nem veszítik el a fejüket. Ha az eredmények nem jönnek, egy csapat széteshet, de nálunk ez sohasem fog megtörténni. A büszkeségünk sérült meg, de továbbra is versenyben maradtunk. Mindig nevetek, ha leírják a Milant, mert ez nem egy olyan klub, ahol elviselik a sikertelenséget.

- Pedig még a szurkolók egy része sem bízik a csapatban. Nekik mint üzen?
- Nekem személyesen sohasem volt problémám a drukkerekkel, akik mindig kimutatták a tiszteletüket irántam. Természetesen, ha a csapat kikap, akkor a szurkolók elégedetlenek - az lenne a csoda, ha örülnének azok után, hogy otthon kikapunk a Zürichtől, vagy 4-0-ra elveszítjük az Inter elleni rangadót. De azt mindenkinek látnia kell, hogy a klub átalakuláson megy keresztül, miután távozott az edző, Carlo Ancelotti, illetve a legfontosabb játékos, Kaká. Egy új Milan épül, miközben az eredmények ugyanolyan fontosak.

- Kaká hiánya az elsődleges oka annak, hogy a csapat a szezon elején gyengélkedett?
- Természetesen nagy megrázkódtatás volt a számunkra, hogy elment. Azt gondoltam, hogy a klub az otthona, és nem hagyja el, de ez is bizonyítja, hogy az életben soha nem lehet azt mondani: soha. Minden klubnak hiányozna az ő tehetsége. Egyike azoknak a játékosoknak, akik egyetlen villanással mérkőzéseket tudnak eldönteni. Nagy űrt hagyott maga után, de ha a csapatban mindenki javít a teljesítményén, tovább léphetünk. Nem lehet csak azért feladni, mert a sztárjátékos elment.

- Gondolja, hogy egyszer követni fogja Kaká példáját, és távozik a Milantól?
- Lehet, hogy megtörténik, lehet, hogy nem. Most csak annyit mondhatok, hogy 150 százalékosan elkötelezettnek érzem magam a Milan iránt, a szerződésem 2012-ig szól, és ezt ki is akarom tölteni. Kötődöm ehhez a klubhoz, hiszen a Milan hozott át Európába, és bízott bennem, ami sokat számít. Nagy álmom, hogy olyan karrierem legyen, mint Paolo Maldinié, aki egész pályafutása alatt legenda volt a Milannál, de tisztában vagyok vele, hogy az élet kiszámíthatatlan.

- Szívesen játszana a Premier League-ben?
- Az angol és a spanyol bajnokság is lenyűgöz. Nagyon tetszik, hogy ezekben az országokban óriási a lelkesedés a sportág iránt, és rengeteg világklasszis focista szerepel a bajnokságban. El kell ismerjem, hogy szeretek utazni és új tapasztalatokat szerezni. Ráadásul a gyerekkori példaképem, Ronaldo is játszott Hollandiában, Spanyolországban és Olaszországban is, de jelenleg a Milan az a hely, ahol a pályán és azon kívül is jól érzem magam.

Forrás: EPA


- A nyáron voltak olyan pletykák, hogy követheti Ancelottit a Chelsea-hez. Volt ebben valami igazság?
- Nem tagadom, hogy remek volt a kapcsolatom Ancelottival. Ő egy bölcs ember, és mind játékosként, mind edzőként mindent megnyert a klubbal. Olyan tréner, aki kihozza a maximumot minden játékosból, akivel csak kapcsolatba kerül. Olyan volt, mintha az édesapám lenne, de ez nem azt jelenti, hogy azonnal csomagolok, és Londonba igazolok. A Milan túl fontos a számomra, és van némi elintézetlen ügyem is. Tagja akarok lenni annak a Milannak, amely ismét meghatározó erő a világ labdarúgásában, és a célom az, hogy a BL-t és a bajnokságot is megnyerjem a klubbal. Lehet, hogy sokan mosolyognak ezen, de komolyan gondolom. A Milan egy nagyszerű klub, amely hamarosan ismét rendkívül sikeres lesz.

- Gondolja, hogy van még miben fejlődnie?
- Őrült lennék, ha egyetlen percig is azt hinném, hogy egyike vagyok a világ legjobb játékosainak. Még csak húszéves vagyok, és nem tudok a játék egyetlen elemére sem gondolni, amiben ne lenne rengeteg olyan focista, aki jelenleg jobb nálam. Egy nap szeretnék a világ legjobbja lenni, de ezt az elismerést ki kell érdemelni.

Forrás: soccernet.espn.go.com

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!