Vágólapra másolva!
A Liverpool spanyol vezetőedzője, Rafael Benítez szerint a Debrecen dicséretet érdemel az Anfield Roadon mutatott teljesítményéért, szerinte a magyar bajnok bármikor egyenlíthetett volna, ezért örülni kell annak, hogy csapata 1-0-s győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligája-csoportkört. Az angol lapok szerint nem játszott jól a Premier League ezüstérmese, és a mutatott játéka alapján egyelőre távol áll attól, hogy a jövő évi, madridi BL-döntőről álmodozzon.

A Liverpool sovány, 1-0-s győzelmet aratott szerdán a végig remekül küzdő Debrecen ellen a Bajnokok Ligája-csoporkörének az első fordulójában. A mérkőzés után a hazaiak vezetőedzője, Rafael Benítez bevallotta: a lefújásig tartott attól, hogy kiegyenlít a magyar bajnok.

"A legfontosabb az volt, hogy megszerezzük a három pontot. Ezt könnyebben is elérhettük volna, ha rúgunk még egy gólt, amire meg is volt az esélyünk. Ám nem találtunk be, így elmondható, hogy nehéz mérkőzésen vagyunk túl, hiszen az ellenfél bármikor egyenlíthetett volna. Ébernek kellett lennünk az utolsó pillanatig, a magyar csapatnak ugyanis két-három lehetősége is volt a meccs hajrájában."

A hazaiak 49 éves szakembere elsősorban a Loki védelmét emelte ki: "Remekül megszervezett, masszív csapattal álltunk szemben, nem volt könnyű megtalálni a réseket a védelmében. A magyar együttes dicséretet érdemel a teljesítményéért. Bár a szerdai még csak az első BL-meccse volt, de bebizonyította, nem véletlen, hogy Magyarországon évek óta a legjobb csapatok közé tartozik, és rendre megnyeri a bajnokságot."

Benítez nem volt maximálisan elégedett együttesével, mégis optimista: "Nyerő szériában vagyunk, ami magabiztossá teszi a csapatot. Ennek ellenére remélem, hogy a következő fordulóban még jobbak leszünk. Nem tudtunk sokat a Debrecenről, csak annyit, hogy jó játékosai vannak, akik szeretnék megmutatni a tudásukat a labdarúgás eggyel magasabb szintjén. Ezt szerda este sikeresen véghezvitték."

"Veszélyes találkozó volt, mert a mérkőzés előtt a szurkolók arról beszéltek, hogy akár nyolc gólt is szerezhetünk. Tudtuk, hogy Európában, főleg ezen a szinten ez nem ilyen egyszerű" - üzent a tréner a Liverpool-szurkolóknak, akik a 2007 novemberi, Besiktas elleni 8-0-ra nyerő csapatukat szerették volna viszontlátni. "Nagyon keményen küzdött az ellenfél, próbált támadni is, főképp az utolsó húsz percben. Három-négy játékos is igyekezett a kapunk elé kerülni, és a debreceni középpályások minden erejükkel azon voltak, hogy a támadásokat erőltessék. Az utolsó debreceni szögletnél eléggé ideges lettem."


Herczeg Andrást, a debreceniek klubmenedzsere azt mondta, 1-0-nál bízott abban, hogy egyenlíthet csapata, és tett is ezért lépéseket: "A mérkőzés legvégéig megvolt az esélyünk a pontszerzésre. Hogy ez volt a tervünk, azt azzal nyomatékosítottam, hogy a hajrában felküldtem még egy csatárt, amire Rafa Benítez úgy reagált, hogy becserélte világklasszis középpályását, Javier Mascheranót. Mindez önmagáért beszél - mi támadni akartunk, a Liverpool pedig arra törekedett, hogy biztosan megtartsa előnyét."

A Loki-szakvezető nagyon sajnálja a vereséget: "Az elején talán túlságosan lenyűgözött minket az Anfield hangulata. Világklasszis csapattal játszottunk, amely igyekezett minél több helyzetet kidolgozni. Felkészültünk arra, hogy végig támadni akarnak majd, éppen ezért sajnálatos, hogy az első félidő hajrájában kaptuk a gólt, nem koncentráltunk eléggé, és ez megbosszulta magát."

Az angol sporthonlapok és a csütörtökön megjelent napilapok nem voltak elájulva a Liverpool mutatott játékától, egyhangúan azt írják: Gerrardéknak ennél sokkal többet kell nyújtaniuk a továbbiakban, ha a céljuk a madridi BL-finálé.

SkySports.com: "A Liverpool végig a kezében tartotta a mérkőzés irányítását, de nem játszott különösebben jól. A hazaiak 23-szor vállalkoztak lövésre, amelyből hétszer találták el a kaput."

Soccernet.com: "Dirk Kuyt 35. BL-meccsén a 12. gólját szerezte, győzelmével a Liverpool tartja a lépést a Lyonnal az E csoportban. A három pontot begyűjtötte ugyan, de semmi jele nem volt annak, hogy az angol csapat a jövő évi, madridi BL-döntőt venné célba. A magyar bajnok elleni szégyentől a holland támadó 45. perc után lőtt gólja mentette meg a hazaiakat."

Forrás: MTI

Poleksic mindent megfogott, egyedül Kuyt lövésénél volt tehetetlen

The Guardian: "A Debrecen elleni sikerével a Liverpool századik európai kupameccsen aratott győzelmét érte el. A Vörösök kispadjára 300. alkalommal leülő Beníteznek kettős célja van: ismét Európa trónjára kívánja vezetni a csapatot azért, hogy még a következő évszázadban is a Liverpoolról beszéljenek, ám mindeközben a Premier League-aranyérmet is el akarja hódítani a Vörösökkel. A 10 ezres stadionnal rendelkező Debrecen nem tekinthető az Aranycsapat utódjának, ám a Liverpool edzője tudta, hogy nem szabad leírni a riválist, hiszen a BL-selejtezőben hatból öt meccset megnyert. A Debrecen a meccs legvégéig veszélyes kontrákat vezetett."

The Sun: "Ha a Liverpool azt gondolja, hogy hasonló teljesítménnyel legyőzheti a Lyont és a Fiorentinát is, akkor nagy sokkhatás érheti." Az angol bulvárlap értékelése szerint a hazaiak legjobbja a gólszerző Dirk Kuyt volt, akinek a teljesítményét nyolcasra értékelték. Carragher, Benajun, Riera, a csereként beállt Babel és Gerrard hetest kapott, Skrtel, Johnson, Torres hatost, az egyaránt a kispadról beküldött Mascherano és Aurelio pedig mindössze ötöst.

Liverpool Echo: "A Liverpool 35 éve aratta történetének a legnagyobb arányú győzelmét, 11-0-ra verte a norvég Stromsgodsetet a KEK-ben. Erről szó sem volt szerdán, a hazai drukkerek által felállva megtapsolt vendégek, ha elöl jobban koncentrálnak, egy pontot könnyedén elvihettek volna az Anfieldről. Legutóbb 1974-ben játszott magyar csapattal a Liverpool, akkor a Ferencváros 1-1-gyel, idegenben lőtt góllal jutott tovább. A sokk ezúttal elmaradt, de sokkal nehezebb csaták várnak még idén a csapatra, és az újabb győzelmekhez sokkal jobb teljesítményre lesz szükség."

Szeptember 29-én, kedden 20.45-kor a második BL-fordulóban a Debrecen a Puskás-stadionban a francia Lyont látja vendégül, míg a Liverpool Firenzében a Fiorentina otthonában lép pályára.