Vágólapra másolva!
Huszonöt év után távozik a Real Madrid labdarúgócsapatától a középpályás Guti, aki a spanyol média szerint a török Besiktashoz igazol.

A 33 éves, volt válogatott játékos 1985-ben, nyolc esztendősen csatlakozott a királyi klub gyermekcsoportjához, majd a felnőtt csapatban egy évtizeddel később, 1995-ben mutatkozott be. Öt spanyol bajnoki címet és három BL-t nyert a Reallal.

"Azzal a tudattal távozom, hogy a Real Madrid-család szeret engem, és ez nagyon fontos" - mondta a Bernabéu Stadionban tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján Guti, aki hozzátette: még nem döntött a törökök ajánlatáról.

Egy másik ikon, Raúl is távozni készül Madridból, a támadó a Marca című sportújság szerint megegyezett a Schalke csapatával. Az újság úgy tudja: a jövő hét elején hozzák nyilvánosságra, hogy a 33 esztendős futballista két évre kötelezi el magát új klubjához.

Az értesülés szerint jelenleg még azon dolgoznak a felek, hogy milyen feltételek mellett bontsák fel Raúl még egy évig szóló szerződését Madridban. Raúl 1994 óta szerepel a királyi gárdában - melynek már régóta csapatkapitánya -, s 740 mérkőzésen 323 gólt szerzett. Hatszor spanyol bajnokságot, háromszor pedig BL-t nyert az együttessel. Negyvennégy találatával csúcstartó a spanyol válogatottban.