Vágólapra másolva!
Nem akarja lejátszani a Paris Saint-Germain ellen jövő hónapban esedékes rangadót a címvédő Olympique Marseille labdarúgócsapata, miután a francia liga (LFP) biztonsági okokra hivatkozva eltiltotta a marseille-i szurkolókat a mérkőzés megtekintésétől.

Az LFP a két együttes elmúlt szezonban rendezett találkozóin történt rendbontások miatt a múlt héten úgy határozott, az összecsapásokon csak a hazai gárda szimpatizánsai tartózkodhatnak a stadionban.

"Természetesen fellebbezünk az ítélet ellen - írta hivatalos honlapján megjelent közleményében a marseille-i klub. - Ha a biztonsági körülmények nem megfelelőek a drukkereink számára, akkor a játékosok és a stáb számára sem azok, tehát nem utazunk el Párizsba."

A két csapat november 7-én találkozna Párizsban, a visszavágót pedig jövő márciusban rendeznék Marseille-ben. Az előző idényben az eredetileg október 25-re kiírt Marseille-PSG meccset elhalasztották, miután a vendégek futballistáinál diagnosztizálták az új típusú influenzavírust. A párizsi szurkolók egy csoportja azonban bejutott a dél-franciaországi város központjába, ahol összecsapott a rivális szimpatizánsaival. A rendőrség könnygázzal, valamint gumilövedékekkel oszlatta szét a tömeget.

A visszavágón haláleset is történt, igaz, ehhez a marseille-i drukkereknek nem volt közük, ők ugyanis nem utaztak el a mérkőzésre. A PSG két rivális szurkolótáborában kitört verekedés során egy 37 éves férfi súlyos fejsérüléseket szenvedett, kómába esett, majd két és fél hét után elhunyt. Az incidenst követően a párizsi egyesület nem adott el jegyeket idegenbeli találkozókra, hogy elkerülje a hasonló rendbontásokat.