Vágólapra másolva!
A Premier League legújabb szabályai miatt kénytelen több játékosát eladni a Manchester City labdarúgócsapata. Az angol bajnokságba szeptember 1-ig be kell neveznie azt a 25 játékost, akire számít a szakvezetés, ezt a névsort később csakis 21 éven aluliakkal bővítheti. A City keretében azonban jelenleg több labdarúgó van a kelleténél.

Szeptember 1-ig meg kell neveznie minden Premier League-klubnak egy állandó, 25 fős keretet, ebből válogathatnak az edzők az átigazolási szezont lezárultát követően.

Az új szabály értelmében a 25-ös kereten csak akkor változtathat egy klub, ha 21 év alatti játékossal bővíti, ráadásul a 25-ből minimum nyolc labdarúgónak "hazainak" kell lennie, azaz a 21. születésnapja előtt három szezont angol vagy walesi bajnokságban már el kellett töltenie.

A legnagyobb probléma a Manchester City csapatánál lehet, ahol sürgősen, augusztus 31-ig el kell adni azokat a játékosokat, akik feleslegesség váltak.

Olyan játékosok várnak új együttesre, mint Roque Santa Cruz, Craig Bellamy, Jo, Felipe Caicedo, Micah Richards, Michael Johnson, Vincent Kompany, Shaun Wright-Phillips, Stephen Ireland, Nigel De Jong, Kelvin Etuhu, Pablo Zabaleta és Nedum Onuoha.

Ha nem sikerül őket elpasszolni vagy kölcsönadni, akkor a lehető legrosszabb verzió valósul meg: az átigazolási szezon lezárultával a 25-ös keretbe be nem férők nem szerződhetnek más csapathoz, nem játszhatnak a Cityben, de érvényes szerződésük miatt fizetni kell őket.