Vágólapra másolva!
A legtöbb angol sportoldal vezető hírként számolt be arról, hogy az Ipswich Town - Priskin Tamás góljával - 1-0-ra legyőzte az Arsenalt a Ligakupa elődöntőjének az első mérkőzésén. A magyar támadón kívül Fülöp Márton is magas osztályzatokat kapott a lapoktól. A kapus az [origo]-nak azt mondta: itt az ideje, hogy a Championshipben is győzzön, és elinduljon felfelé az Ipswich, amely legközelebb a Millwall ellen lép pályára.

"Priskin Tamás volt az est hőse" - írja a Fanhouse.co.uk, amely kiemeli, hogy a meg nem adott ollózós gólja mellett a győztes találatnál a magyar csatár faképnél hagyta Djourout, majd magabiztosan gurította el a labdát a kapus mellett. Az internetes oldal továbbá megemlíti, hogy a korábbi edző, Roy Keane az utóbbi időben mellőzte Priskint, aki most csattanós választ adott neki.

Priskin nyolcas osztályzatot kapott az oldaltól, nála magasabb, kilences érdemjeggyel csak a valóban remekül játszó, mindössze tizenhét éves Connor Wickhamet és a parádésan védő Fülöp Mártont jutalmazták. A The Sunnál is nyolcast kapott Priskin, ám a lapnál ezzel ő lett a mezőny legjobbja.

A Canada.com is kiemelte, hogy Keane távozás után Priskin ismét lehetőséget kapott, és élt is vele. "A csapatba visszakerült Priskin 78. percben szerzett góljával a hazaiak megérdemelt győzelmet arattak, de még így is az Arsenal a párharc esélyese."

Az Express.co.uk az Ipswich ékszerének nevezte Priskint, utalva arra, hogy a frissen kinevezett tréner, Paul Jewell vezetékneve ékszert jelent angolul.

Forrás: AFP
Priskin mozdulatával nehéz betelni, nézze meg ismét az érvénytelenített álomgólt!

A Sky Sports a mérkőzés után meg is szólaltatta Priskint. "Persze, örülök, hogy én lőttem a gólt, de az a legfontosabb, hogy nyertünk. Az egész csapat fantasztikus munkát végzett!" - nyilatkozta a magyar csatár. Az internetes oldalon értékelték a játékosok teljesítményét a szurkolók, a szavazáson 8,4 ponttal Priskin lett a mezőny legjobbja, megelőzve a nyolcpontos Fülöpöt.

A Goal.com nyolcas osztályzattal szintén a meccs legjobbjának választotta Priskint, és megemlíti, hogy nemrég még kigúnyolták és kinevették őt az Ipswichnél, most azonban sztárolják a Portman Roadon.

A mérkőzésről beszámoló internetes oldalak mind kiemelik Priskin les miatt meg nem adott, ollózós gólját, és azt, hogy a végig remekül védő Fülöp a hajrában Samak és Walcott próbálkozását bravúrral hárította.

"Néhány nap alatt játszottunk a Chelsea-vel és az Arsenallal, amelyek a világ legjobb csapatai közé tartoznak" - mondta az [origo]-nak Fülöp Márton.
"A Chelsea elleni 7-0-s kudarc előtt távozott az edzőnk, nem tudtuk még, hogy ki lesz utódja, az összevisszaság jellemezte a csapatot, nem volt minden rendben a fejekben, mindenki bizoytalan volt, ez meg is látszódott a teljesítményünkön. Viszont sikerült egy olyan kaliberű csapat ellen felállnunk a padlóról, mint az Arsenal, ez pedig a mentális erőnket mutatja. Az Arsenal mezőnyfölényben volt, de szerencsére Tomi lőtt egy szép gólt, és ezzel nyerni tudtunk. Szombaton győzni megyünk a Millwall otthonába is, mert a csapatunk többre hivatott, mint amit a tabellán elfoglalt helyezés mutat" - utalt a magyar kapus arra, hogy az Ipswich csupán a tizenkilencedik a 24 csapatos angol másodosztályban.