Vágólapra másolva!
Az izlandi vulkánkitörés után bizonytalanná vált légiközlekedés miatt buszokat ajánl fel szurkolóinak a Barcelona, amely már kedden elutazott Londonba, a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntőjének helyszínére.

A katalán klub három lehetőséget vázolt fel az Angliába igyekvő mintegy 24 ezer rajongónak: bizakodhatnak benne, hogy repülőjáratukat nem törlik a hamufelhő miatt, vagy a húszórás buszozást választják, vagy egyénileg jutnak el a szigetországba.

"A mi táborunk ennél komolyabb nehézségeket is leküzdött már" - mondta szerdán Toni Freixa, a Barcelona sajtófőnöke. "Eredetileg 96 ezer jegyigénylés érkezett a BL-döntőre, és nem hiszem, hogy bárki is lemondana a belépőjéről."

Maga a csapat csütörtök helyett már kedden este megérkezett a Manchester United elleni döntő helyszínére, Londonba, szerdán pedig az Arsenal edzőközpontjában gyakorolt. A küldöttség az átszervezések miatt nem utazhatott az eredetileg eltervezett repülőgépével. Az ugyanis még Törökországban tartózkodott, ahol a Barcát jelképező vörös és kék színekre mázolták, és a klub sztárjainak a portréit festették rá.

A BL-döntő szombaton 20.45-kor kezdődik a Wembley-ben.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!