Vágólapra másolva!
Kivizsgáltatná a Ferencváros szurkolói kártyáinak adatkezelési gyakorlatát a Jobbik - jelentette be Zagyva György Gyula és Lenhardt Balázs. A párt országgyűlési képviselői szerint a rendőrség elkérte a klubtól Sós nevű drukkerek és további kétezer regisztrált adatait.

Zagyva bemutatott az FTC-székház előtti tájékoztatón két olyan, 2010. nyári levelet is, amelyben a IX. kerületi rendőr-főkapitányság szurkolói kártyák másolatának átadását kéri a klub biztonsági igazgatójától. Az egyik levélben többek között minden Sós vezetéknevű drukker szurkolói kártyájának, a másik levélben pedig a 11 000. és a 13 000. sorszám között regisztrált szurkolói kártyák másolatát kéri be a rendőrség.

A jobbikos politikus leszögezte, hogy mindkét kérés törvénytelen, hiszen csak megalapozott gyanú esetén és célzottan lehetne kiadni szurkolók adatait. Zagyva György Gyula hozzátette: a hatóságoknak tájékoztatniuk kellene az érintett szurkolókat adataik kiadásáról és azok megsemmisítéséről is, ez azonban a Jobbik tudomása szerint nem történt meg.

Éppen ezért a Jobbik felszólítja Kubatov Gábort, hogy vizsgálja ki a klub adatkezelési gyakorlatát. Zagyva hangsúlyozta, továbbra is úgy gondolják, hogy a szurkolói kártyákat az ultrák megfigyelésére használják fel a klubok.

Lenhardt Balázs szintén kiemelte, hogy a szurkolói kártyák helyett a létesítményeket kellene fejleszteni. A szurkolói kártya pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis - a Jobbik szerint - a klubok és a hatóságok nem megfelelően kezelik az adatokat.