Vágólapra másolva!
Priskin Tamás, az angol másodosztályú Ipswich Town labdarúgócsapatának támadója szerdán kiváló teljesítményt nyújtott az Arsenal elleni Ligakupa-elődöntőben, oroszlánrészt vállalt együttese sikeréből: a találkozó hajrájához közeledve ő szerezte meg a meccs egyetlen gólját. A támadónak az utóbbi hetekben akadtak nehézségei klubjánál, de ezeket mostanra maga mögött hagyta, és bízik benne, hogy az új szakmai stábnál folyamatos játéklehetőséget kap klubcsapatában.

"Nagyon örülök, hogy gólt szereztem, ráadásul ezúttal egy nagyon fontos találatot, amellyel sikerült legyőznünk a Premier League egyik legjobbját" - fogalmazott Priskin Tamás az Mlsz.hu-nak. "Azt azonban rögtön hozzá kell tennem, hogy ezen a mérkőzésen minden játékostársam a maximumot hozta, nem egy-egy futballista, hanem az egész csapat érdeme a siker. Ki kell emelni Fülöp Marci nagyszerű teljesítményét, részben neki is köszönhetem, hogy győztes gólt rúghattam, mert döntetlennél több nagy bravúrt bemutatott. A Chelsea elleni súlyos vereség mindenkinek zavarta a büszkeségét, és az Arsenal elleni meccs jó alkalom volt a javításra. Rendkívül motivált volt a csapat, úgy mentünk ki a pályára, hogy nem okozhatunk ismét csalódást a szurkolóknak."

Priskin bő egy hete még a tartalékok között szerepelt, de a volt szakvezető, Roy Keane távozása után azonnal visszakerült az első csapathoz. A válogatott csatár bízik benne, hogy az Arsenal elleni győzelemmel egy sikeresebb korszak kezdődött az Ipswichnél, és ő maga is erőt meríthet a bravúrral megnyert mérkőzésből.

"Az új edzőnél mindenki tiszta lappal indult, én ugyanúgy megkaptam a lehetőséget a bizonyításra, mint a többiek. A múltat lezártam magamban, most már nem gondolok arra, hogy nemrég még a tartalékok között kellett szerepelnem. Remélem, hogy ez a győzelem lendületet ad nekem és a többi játékostársnak egyaránt, hiszen nem mindennapi esemény, hogy az egyik legjobb angol csapatot sikerül legyőzni egy kupasorozat elődöntőjében. Azt bizton állíthatom, hogy a csapat jobb annál, mint ahogyan eddig szerepelt a bajnokságban, a csütörtöki mérkőzésből önbizalmat és erőt meríthetünk, és megkezdhetjük felzárkózást a tabellán."

Priskin Tamás számára az Ipswich jó szereplése mellett az is fontos, hogy megtartsa helyét a válogatott keretében, és a következő mérkőzéseken is pályára léphessen Egervári Sándor szövetségi kapitány együttesében.

"Tisztában vagyok azzal, hogy folyamatosan játékban kell lennem, és jó teljesítményt kell nyújtanom ahhoz, hogy a válogatottban szerepelhessek. Jelenleg nagyszerű támadók vannak a keret közelében, és szerencsére többen is kiváló formában játszanak klubjukban, ami mindenképpen hasznára válik a válogatottnak. Óriási megtiszteltetés, hogy tagja lehetek a keretnek, mindent megteszek azért, hogy a jövőben is rászolgáljak a bizalomra."