Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén az Ipswich Town hazai pályán 1-0-ra nyert az Arsenal ellen. A mérkőzés egyetlen gólját Priskin Tamás szerezte, a hazaiak kapuját Fülöp Márton védte.

Eredmény, Ligakupa-elődöntő, első mérkőzés
Ipswich Town (II. osztályú) - Arsenal 1-0 (0-0)
Ipswich, 30 ezer néző
v.: Atkinson
Ipswich: Fülöp - Peters, McAuley, Delaney, Kennedy, Edwards, Norris, Healy, O'Dea, Wickham, Priskin (Murray, 90.)
Arsenal: Szczesny - Eboue, Koscielny, Djourou, Gibbs, Walcott, Denilson, Fabregas, Wilshere (Song, 68.), Arsavin (Vela, 80.), Bendtner (Samak (68.)
gól: Priskin (78.)

Az első játékrészben Fülöp magabiztosan védett, a hazaiak két legnagyobb lehetőségét pedig Priskin hagyta ki. A 14. percben a balszélről cselezett befelé, majd a 16-os vonaláról centikkel lőtt a bal sarok mellé.

A 42. percben már zörgött ugyan a háló, de Priskin sajnos lesről ollózott csodálatos gólt.


A második játékrészben folytatódott az Arsenal-fölény, a londoniak majdnem 60 százalékos labdabirtoklást harcoltak ki, ám gólt mégis a hazai együttes szerzett.

A 78. percben Priskin kapott labdát nagyon lesgyanús helyzetben az Arsenal-térfél közepén, megiramodott, lehagyta Djourou-t, és 15 méterről higgadtan gurított a bal alsó sarokba (1-0).


A hajrában előbb Samak, majd Walcott lövését védte bravúrral Fülöp, a másik oldalon Edwards lepődött meg azon, hogy tízméteres előnnyel került hozzá a labda, végül Szczesny kapusba bombázott.

A mérkőzést 1-0-ra az Ipswich nyerte, a visszavágóra január 25-én, kedden, 20.45-kor kerül sor.