Vágólapra másolva!
A Bundesliga-bajnok Borussia Dortmundnál edző Bajner Bálint úgy érzi, Zlatan Ibrahimovicot hozza ki belőle Jürgen Klopp, a német csapat vezetőedzője.

A Dortmund második csapatánál, a német harmadik vonalban szereplő magyar csatár remek formában játszott az elmúlt hetekben, ezért a múlt héten szerdán Jürgen Klopp felhívta az első csapat keretéhez. Közvetlenül az első edzés után mesélt az [origo]-nak az élményekről, és elmondta, hogy maradnia kell még néhány napot a legjobbak között. A 22 éves Bajner kedden a Digi Sport Reggeli Start című adásában beszámolt az elmúlt napok történéseiről és az Európa egyik legjobb edzőjének tartott Klopp motivációs módszereiről is.

"Megértettem, hogy mivel tudja Klopp a játékosait ilyen szintre felhozni. Edzésen hozzám is többször odajött, és olyan dolgokat mondott, olyan utasításokat adott, amitől annyira euforikus állapotba kerültem, hogy azt képzeltem magamról, én vagyok Zlatan Ibrahimovic. Leírhatatlan a motivációs ereje, csak kapkodom a fejem. Azt mondta nekem, hogy keddtől csütörtökig az edzéseken azt vette észre, hogy az egy az egyben-párharcokat a csapatban bármelyik védő ellen megnyerem. Főleg az egyik legjobb védővel, Neven Suboticcal gyakoroltam, és ezek után ezt mondja nekem egy ilyen szintű edző."

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A játékos szót ejtett az eltérő munkamódszerekről is: "Az alapvető különbség az otthoni tréningekhez képest, hogy itt észreveszik, mi az, amiben fejlődnöm kell, és amit magasabb szintre lehet emelni, azt megpróbálják azonnal a legmagasabb fokra fejleszteni. Itt nem két órából áll az edzés, mint otthon, hanem a gyakorlás mindenki számára fél nap, ez szerintem a legfontosabb."

Bajner ügynöke, Paunoch Péter hozzátette: "Valóban álomszerű, ami Bálint körül folyik, bár nekem nem akkora meglepetés, mert erre számítottam tőle. Az ázsiója máris megnőtt: a Dortmund vezetői már jelezték, hogy újabb, jelentősen jobb szerződést kínálnának neki. Sőt, hat-hét meccses teljesítménye alapján már négy-öt Bundesliga 2-es csapat érdeklődik utána. A Borussia szeretné megtartani a csatárt, és mi is ennél a klubnál maradnánk" - mondta a menedzser.