Vágólapra másolva!
A Real Madrid támadója, Cristiano Ronaldo a szerdai, CSZKA Moszkva elleni kupameccs előtt azt mondta: véleménye szerint a közeljövőben akár orosz győztese is lehet a Bajnokok Ligájának.

"Az orosz csapatok mindig is nagyon erősek voltak, nehéz ellenük hazai pályán és idegenben is játszani" - nyilatkozta Cristiano Ronaldo, aki a CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő odavágóján vezető gólt szerzett a Real Madridnak, a svéd középpályás, Pontus Wernbloom azonban döntetlenre mentette a meccset.

"Úgy vélem, hogy a közeljövőben egy orosz klub is képes lehet megnyerni a BL-t. De még nem idén" - folytatta a 27 éves szélső, aki utóbbi mondatával arra célzott, hogy a Real szerdán továbbjutásra készül a CSZKA ellen.

A CSZKA 2010-ben is a nyolcaddöntőig jutott, amikor szintén a portugál sztáredző, José Mourinho ült az ellenfél kispadján: a későbbi győztes Inter 3-1-es összesítéssel búcsúztatta a moszkvaiakat.

Forrás: AFP

Idén először fordult elő, hogy két orosz csapat is eljutott a BL kieséses szakaszáig, ám a Zenit a múlt héten már kiesett, miután a Benfica 4-3-es összesítéssel megnyerte a két együttes párharcát.

Ronaldo, aki idei 38 meccsén 40 gólt szerzett, felhívta a figyelmet a CSZKA egyik játékosára: "Honda (Keisuke) kiváló labdarúgó, remek a bal lába, és veszélyes lehet a Real számára" - mondta Ronaldo a Lazio által megkörnyékezett japán középpályásról, aki nemrég épült fel hosszú sérüléséből.

Az orosz csapatok az előző évtizedben két nagy kupát is elhódítottak: a CSZKA 2005-ben, a Zenit pedig 2008-ban nyerte meg az UEFA-kupát.