Vágólapra másolva!
Amint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség felfüggesztette a Barcelona két átigazolási időszakból történt kizárását, a klub azonnal bejelentette, hogy szerződteti Tajti Mátyást, a Puskás Akadémia 16 éves játékosát. A szerződést azonban még nem írhatták alá.

A jelek szerint igazunk volt, amikor azt írtuk, hogy a FIFA-szakciók döntően befolyásolhatják Tajti Mátyás barcelonai szerződését: a katalán klub ugyanis csak azt követően jelentette be a támadó középpályás leigazolását, miután a nemzetközi szövetség szerdán felfüggesztette a klub két átigazolási időszakból történt kizárását. Erről a Mundo Deportivo nevű barcelonai sportlap számolt be csütörtökön.

Még most sem biztos azonban, hogy az ügylet valóban létrejön, a szerződést ugyanis, mint keddi cikkünkben feltételeztük, a FIFA szabályai értelmében valóban nem írhatják alá a jelenleg a felcsúti Puskás Akadémia csapatában futballozó játékos 16. születésnapja előtt - írta az Origo kérdésére Oriol Domenech, a Mundo Deportivo újságírója (éppen e szabályok állítólagos megsértéséért büntette a világszövetség a katalán klubot). Tajti tehát legkorábban június 2-án lehet a Barca ifijátékosa, a híres La Masia akadémia tagja.

A katalán újság cikkében az egyik legígéretesebb magyar játékosként jellemzi a középpályást, akit a Barca tavaly, egy U16-os tornán fedezett fel, majd meghívta a klub edzőtáborába. A teszt után Tajti úgy tért haza, hogy pályafutását a Barca-akadémián szeretné folytatni.

Tajtin kívül egyébként más fiatalok előtt is megnyílt az út a FIFA szerdai döntése nyomán: Alen Halilovic után öccse, a Dinamo Zagrebben játszó Dino is a katalánoké lehet. Ugyancsak Barcelonában folytatja a 18 éves kameruni kapus, André Onana, illetve a spanyol csatár, Aitor Cantalapiedra.