Vágólapra másolva!
A Costa Rica-i Keylor Navas érkezésével az egyik kapusnak mennie kell a Real Madridtól, és jelen pillanatban úgy tűnik, Diego López lett a vesztes.

"A kapuskérdés számomra nem probléma" - nyilatkozta pár nappal ezelőtt Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője. Pedig a világbajnokságon Costa Ricával a negyeddöntőig jutó Keylor Navas leigazolása után az a helyzet állt elő, hogy három minőségi kapusnak kéne versenyeznie a kezdőcsapatba kerülésért.

Az előző két szezonban a szurkolókat és a közvéleményt is megosztotta, hogy José Mourinho, majd Ancelotti is Diego Lópezt favorizálta a világ- és kétszeres Európa-bajnok Iker Casilasszal szemben. A BL-győzelemmel végződő előző idényben az volt a leosztás, hogy Diego López kapta a bajnokikat, Casillas pedig a Király-kupa- és a BL-meccseket, bár a bajnokság végén Casillas is lehetőséget kapott két spanyol meccsen, hogy ne többhetes kihagyással védjen a BL-döntőben.

Forrás: AFP

A spanyol lap, az AS úgy tudja, Navas érkezése miatt López távozni fog a csapattól, de csak abba menne bele, ha a Real kifizetné a szerződéséből hátralévő három évre járó pénzt, ami 12 millió eurós fájdalomdíjat jelent. A 32 éves kapus iránt a Monaco és a Napoli is érdeklődik, az átigazolásokra szakosodott Transfermarkt.de 8 oldal 8 millió euróra teszi az árát.

Casillas és López összehasonlítása az előző szezonból:


Az amerikai túrára még López is a csapattal tartott, de nagyon úgy tűnik, a hazaérése után elkezdhet csapatot keresni magának. Navasra pedig nagy feladat vár, de abban bízhat, hogy ahogy Lópeznek, úgy neki is sikerül megnyernie a Casillas elleni különversenyt.