Guardiola visszatérhet a Barcához

-
Barcelona's former President Joan Laporta (L) and coach Josep Guardiola (R) hold their Spanish League trophy 2009 prior to the 45th Trophy Joan Gamper friendly football match against AC Milan at Camp Nou stadium in Barcelona on August 25, 2010. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
A klubnál kialakult kaotikus helyzetre való tekintettel a szezon végén előrehozott elnöki választást tartanak a Barcelonánál, ezt Josep Maria Bartomeu elnök jelentette be. Joan Laporta visszahozná Josep Guardiolát.

Bartomeu idén januárban vette át az irányítást Sandro Roselltől, a katalánoknál azóta egyre másra jönnek a konfliktusok. Lionel Messi összekülönbözött Luis Enrique vezetőedzővel, és elképzelhető, hogy a Chelsea-be igazol.

Néhány napja Andoni Zubizarreta sportigazgatót menesztette a klub, mire Carles Puyol, a klub másik legendája is jelezte, hogy távozik. Ezt megelőzte a nemzetközi Sportdöntőbíróság döntése, amelynek értelmében a klub 2016 januárjáig nem igazolhat új játékosokat.

Laporta és Guardiola remek párost alkotott Forrás: AFP/Josep Lago

A Goal.com azt írja, hogy Joan Laporta ismét indulni fog a szezon végén az elnöki székért, és vissza fogja hozni a Bayern Münchentől Josep Guardiolát a Barcelonához. Laporta elnöklése alatt 2003 és 2010 között 12 trófeát gyűjtött be a klub, 2008-ban lett Guardiola a vezetőedző, akivel a katalánok történetének legeredményesebb időszakát zárták. Guardiola 2008 és 2012 között a 19 megnyerhető trófeából 14-et elhódított. Állítólag sportigazgatóként térhetne vissza a Barcelonához.

A klub egyre mélyülő válságáról és a történelmi párhuzamokról írt cikkünket itt olvashatja el.