Megvan az új brazil szövetségi kapitány

adenor leonardo bacchi tite brazil fociválogatott szövetségi kapitány
SAO PAULO - SP - 15/06/2016 - TREINO DO CORINTHIANS - Tecnico Tite durante treino do Corinthians no CT Dr. Joaquim Grava em Sao Paulo. Foto: Daniel Vorley/AGIF
Vágólapra másolva!
A Copa-blamázs után kirúgott Dunga után a brazil klubfutball egyik legsikeresebb edzője, Tite lett az új szövetségi kapitány. Új edzője van az olimpiai csapatnak is.

A Corinthians vezetőedzőjét, Adenor Leonardo Bacchit, közismert becenevén Titét nevezték ki a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává.

A szakember új megbízatását a Corinthians elnöke jelentette be szerdán. "Mostantól Tite nem dolgozik nálunk. Elfogadta a szövetség felkérését. A mai volt az utolsó napja klubunknál" – mondta Roberto de Andrade.

Tite neve már a 2014-es vb-kudarc után is szóba került, de akkor jó előre szólt, hogy nem vállalja Forrás: AGIF/928/Daniel Vorley


Tite Dungát váltja a selecao kispadján. Dungát stábjával együtt azután menesztette a brazil szövetség, hogy az Egyesült Államokban zajló centenáriumi Copa Americán a csoportkörben kiesett a csapattal.

Az 55 éves Tite háromszor volt edző a Corinthiansnál, mindent megnyert a csapattal.

2011-ben és tavaly brazil bajnok volt, 2012-ben pedig a Libertadores Kupát, majd a klubvilágbajnokságot is megnyerte.

A brazil szövetség még nem jelentette be az új kapitányt, de sajtóértesülések szerint a 2018-as világbajnokság végéig szerződtek vele.

Az olimpiai csapatot nem ő viszi a Riói tornára

Az olimpiai csapat élére a 47 éves Rogerio Micalét nevezték ki, aki korábban több klubcsapat utánpótlásában tevékenykedett, legutóbb pedig az U20-as és U23-as válogatott szakvezetője volt. Eddig Dunga irányította az olimpiai csapatot is.