Vágólapra másolva!
Megvan Tajti Mátyás új csapata: a 18 éves középpályás a Barcelona korosztályos csapatától a Málagához szerződött.

Hároméves szerződést kötött Tajti Mátyás a spanyol első osztályú Málagával – írja a Mundo Deportivo barcelonai sportlap internetes kiadása.

A 18 éves magyar középpályás az elmúlt két évet a Barcelona korosztályos csapatainál töltötte. Három hete derült ki, hogy távozik a katalán klubtól, mert nem akar tovább az U19-es csapatban focizni.

Tajti a Barca mezében Forrás: Facebook/Tajti Matyi


A Mundo Deportivo szerint az elmúlt hetekben számos klub kereste a Puskás Akadémián nevelkedett, utánpótlás-válogatott Tajtit, és végül egy volt barcás, az egykori kapus Fransesc Arnau – jelenleg a Málaga sportigazgatója – győzte meg.

Egy erős középcsapat

A Málaga nem szerepelt rosszul az előző idényben, 48 ponttal a 8. lett a bajnokságban, megelőzve, többek között, a Valenciát. A kupában a legjobb 32 között esett ki, az Osasuna ellen, kevesebb idegenben szerzett góllal.

Van néhány ismert válogatott játékos a keretben, így a mexikói Guillermo Ochoa, a kameruni Carlos Kameni (mindkettő kapus), a portugál Duda (középpályás) és az uruguayi Gonzalo Castro (csatár). Tajti azonban eleinte a negyedosztályban szereplő tartalékcsapatban, illetve a korosztályában bajnok, így a következő szezontól a Bajnokok Ligájában szereplő ifiknél játszhat – írja az Nso.

Ugródeszka lehet

A játékos egyebek mellett azt mondta a lapnak, A Málaga "remek kiugrási lehetőséget biztosít a feltörekvő, fiatal labdarúgóknak, itt sokat fejlődhetek", illetve az ificsapat "kiváló ugródeszka lehet ahhoz, hogy élvonalbeli felnőttcsapatban játszhassak".