Vágólapra másolva!
Daniel Passarella argentin futball-legenda szerint van Lionel Messinél alkalmasabb játékos a válogatottban a csapatkapitányi poszt betöltésére. Messi ehhez ugyanis túl félénk és visszahúzódó.

Az 1978-ban világbajnoki címet szerzett argentin válogatott csapatkapitánya, Daniel Passarella kőkemény hátvéd volt a pályán, az a fajta, amelyik nem húzza vissza a lábát egyetlen helyzetben sem.

Sztárok maradtak ki az elvei miatt

Pasarella 1994 és 1998 között szövetségi kapitányként is keménykedett egy sort, nála szigorú házirend volt,

hosszú hajú és fülbevalós játékost elvből nem válogatott be,

de akiről tudta, hogy homoszexuális, annak sem volt helye a csapatban.

A hosszú haj, fülbevaló kikötés miatt nem volt például válogatott az ő idejében Claudio Caniggia és nagyon sokáig Gabriel Batistuta sem, aki azonban az 1998-as vébé idejére rendezte a konfliktusát a kapitánnyal, bár a haja pont ugyanolyan hosszú volt, mint előtte.

Már van egy vezér, és az nem Messi

Passarella egy ideje már nem számít főszereplőnek az argentin futballban, de a véleménye ettől még megvan a fontos dolgokról, például arról, hogy ki legyen a válogatott szövetségi kapitánya.

Még az ő karján van a szalag Forrás: AFP

Ha nem ő lenne a csapatkapitány, akkor egy komoly teher lekerülne a válláról. Argentínának már van egy vezére a csapaton belül, őt úgy hívják, hogy Ramiro Funes Mori. Attól, mert valaki tehetséges, még nem biztos, hogy megvannak a képességei ahhoz, hogy jól vezessen egy csapatot. Csodálom Messit, de ő egy félénk, visszahúzódó ember, nem az a vezéralkat” – magyarázta Passarella.

Funes Morival vajon nyernének valamit?

Messi 2011 óta viseli a csapatkapitányi karszalagot, de az ő vezetésével sem sikerült megtörni a nagy átkot:

1993 óta nem nyert felnőtt tornát az argentin csapat,

pedig 2014-ben vb-, 2015-ben és 2016-ban Copa América-döntőt játszott. A Passarella által említett Funes Mori 25 éves, posztja szerint védő, és a River Plate-től tavaly nyáron igazolt az Evertonhoz. A válogatottban eddig 16-szor játszott,

de idén lett alapember, amikor 11 találkozón lépett pályára.