Ronda meccsen ikszeltek Husztiék Szalaiékkal

Eintracht Frankfurt, Hoffenheim
Frankfurt's Spanish midfielder Gonzales Omar Mascarell and Hoffenheim's midfielder Lukas Rupp vie for the ball during the German first division Bundesliga football match between Eintracht Frankfurt and TSG 1899 Hoffenheim in Frankfurt am Main, western Germany on December 9, 2016. / AFP PHOTO / DANIEL ROLAND / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
Kész csoda, hogy csak egy kiállítás volt a Bundesliga péntek esti rangadóján, melyen az Eintracht Frankfurt hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a Hoffenheimmel. A hazaiaknál Huszti Szabolcs 85 percig volt a pályán, míg a vendégeknél Szalai Ádám a kispadon töltötte a mérkőzést.

A szezon kezdetén kevesen gondolták volna, hogy decemberben rangadót játszik egymással az előző idényben 15. Hoffenheim és az eggyel mögötte végző, csak osztályozóval bentmaradó Eintracht Frankfurt. Pedig így volt, a 14. fordulóban ugyanis az 5. helyen álló Eintracht az újfent eggyel előtte tanyázó Hoffenheimet fogadta.

A mérkőzés egyetlen szép jelenete:

A Huszti Szabolccsal a kezdőben felálló hazaiak kezdtek aktívabban, egy-egy komolyabb helyzetig is eljutottak, de a félidő közepe már az egyre durvább szabálytalanságokról szólt – az argentin David Abraham, például úgy lekönyökölte Sandro Wagnert, hogy azt csak a vak nem látta, meg Dingert játékvezető.

A félidő végén már

a Szalai Ádámmal a kispadot melegíttető Hoffenheim

is eljutott helyzetig. Igazán nagyot a vendégek kapusának kellett védenie Alexander Meier lövésénél, a túloldalon pedig Benjamin Hübner (az Eintracht sportigazgatójának fia) gólját les miatt – helyesen – nem adta meg a játékvezető.

Gólok helyett lapok

A második félidő hasonló hangulatban és színvonalon folytatódott, ehhez képest az első sárga lapot csak az 52. percben kapta a frankfurtiak mexikói támadója, Marco Fabian. A hazaiak többet birtokolták a labdát, és jobbára a vendégek térfelén folyt a játék, de igazán veszélyes helyzetet nem láttunk. A 83. percre végre kiállításig érett a feszültség: Oczipka rúgta fel Uthot, kisebb csetepaté alakult, aminek

két sárgával és az amerikai Timothy Chandlernek kiosztott piros lappal

vetett véget a bíró.

Ezt követően még mindenki mindenkibe belerúgott, aki csak szembe jött, a játékvezető végül nyolc sárga és egy piros lapot könyvelhetett le.